- Yarışma için katılımcıların başlangıç noktası olması fikrine katılmıyorum. Günahıyla sevabıyla benim projem diyebilmeliler. -
şahsi fikrim- Boş bir form açıp şimdi neyle başlayayım demek zevkine gölge düşürmeyi istemem.
- İlerleyen zamanlarda zaten takılınan noktalar sorulacaktır. İşte bu zamanlarda kısım kısım açmak, soru soruldukça neyi neden yaptığımı makale şeklinde açıklamak şimdilik en doğrusu gibi geliyor...
- Ayrıca FireBird'i ben de yeni öğreniyorum. Bazı ikilemleri yaşıyorum. Örneğin
NUMERIC alanları inceledin mi ? Sen daha iyi bilirsin... Bak önce girizgah, sonra bir soru ve takip eden cevap...
-
InterBase6 Language Referance -
System Table ve View kısmındaki
RDB$FIELDS'ın fieldlerinden
RDB$FIELD_SUB_TYPE için;
- Blob, Char ve Integer'lere ait farklılıkları/istisnaları belirtmeye yarar ifadesi kullanılmış ve devam edilmiş.(Used to distinguish types of Blobs, CHARs, and integers)
-
1. ve
2. istisnalar şimdilik ilgilendirmiyor BLOB ve CHAR alanlaradır.
-
3. istisna: Eğer
RDB$FIELD_TYPE değeri
7 (SMALLINT),
8 (INTEGER), veya
16 (INT64) ise original declaration için yeni CASE şudur...
- Eğer
RDB$FIELD_SUB_TYPE değeri
0 veya
NULL ise
RDB$FIELD_TYPE neyse odur.
1 ise NUMERIC'dir (
Dialect'e baktım ve ona göre Precision ve Scale okudum)
2 ise DECIMAL'dir (
Dialect'e baktım ve ona göre Precision ve Scale okudum)
SORU:
- Bir alan var (
Veritabanı :EMPLOYEE.GDB Tablo:SALES AlanAdı :TOTAL_VALUE)
- Bu alan
Field_Type değeri
8 SubType değeri
0
- EMS ve IBExpert ile ile baktığımda ise bu şartlara uyan (
SQLDialect 1) örnek veritabanındaki alan açılımı NUMERIC(9, 2) olarak bildirdiğini görüyorum. Bende DECIMAL(9, 2) çıkıyor. Gerekli güncellemeyi yapıcam ama atladığım nokta neresi ?
CEVAP:
- Büyük bir ihtimalle Dialect 1'de DECIMAL yok, NUMERIC var. Kontrol edicem. Bu farkı şimdilik ihmal ediyorum daha sonra dönücem...
- İfade edebilmiş miyim... Bu sayede kodları şimdi açarsam belki de hata'ya sevkedicem. Bunu da istemiyorum.
- Bu arada yukardaki sorum ve cevabım doğru mudur ?

SQLDialect'e göre FieldListesi olan bir site bulamadım... Gören duyan varsa yazdın lütfen