connect.ini den database bağlantısı
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
connect.ini den database bağlantısı
merhaba arkadaşlar ben mssql veritabanı kullanarak program yazmaya çalışıyorum.Bir sorum olacaktı şimdi connect.ini dosyasından server ismi database ismini nasıl okutabilirim.Exe içinde gömülü olmasını istemiyorum.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim
-
- Üye
En son Nemesis2005 tarafından 06 Haz 2005 02:11 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Her iyinin içinde bir Kötülük.Her Kötnün içide de bir iyilik vardır
-
- Kıdemli Üye
Rxlib,Raize,Decexpress gibi bileşen paketlerinde .ini dosyalarına kalayca veri saklamanı ve geri getirmeni sağlayan bileşenler bulunuyor.Bunlardan Rxlib bedava dağıtılıyor.Rxlib deki bileşenin adı FormStorage .
FormStorage bileşenini formunun üzerine koyduktan sonra üzerine çift tıkla ve hangi bileşenlerin hangi özelliklerini saklaması gerektiğini söyle ve aktif özeliğini true yap.
Programına bir ayarlar bölümü koyup burada server bağlantı bilgilerini editlar ile kullanıcıdan istersin.Kullanıcı bu alanları doldurduğu zaman formstorage bileşeni editlerin içeriğini ini dosyasına kaydedecektir.Sonra program açılırken editlerin içerisindeki bilgilere göre bağlantını kurarsın.
Biraz karışık bir anlatım oldu
FormStorage bileşenini formunun üzerine koyduktan sonra üzerine çift tıkla ve hangi bileşenlerin hangi özelliklerini saklaması gerektiğini söyle ve aktif özeliğini true yap.
Programına bir ayarlar bölümü koyup burada server bağlantı bilgilerini editlar ile kullanıcıdan istersin.Kullanıcı bu alanları doldurduğu zaman formstorage bileşeni editlerin içeriğini ini dosyasına kaydedecektir.Sonra program açılırken editlerin içerisindeki bilgilere göre bağlantını kurarsın.
Biraz karışık bir anlatım oldu

önceden ben bir projemde kullanmıştım.
ayarlar.ini :
ben passwordu kullanıcıya sordurtuyordum. İstersen sen aynı yöntemle ini dosyasından okutabilirsin passwordu.
Kolay gelsin
ayarlar.ini :
Kod: Tümünü seç
[CONFIG]
UserId=sa
DatabaseName=hedehodo
DatabaseServer=hedehodoserver
var
a:Tinifile;
constr:string;
begin
a := tinifile.Create(ExtractFilePath(Application.EXEName) + 'ayarlar.ini');
constr := 'Provider=SQLOLEDB.1;Persist Security Info=False;User ID=' + a.ReadString('CONFIG', 'UserId', '') + ';';
constr := constr + 'Initial Catalog=' + a.ReadString('CONFIG', 'DatabaseName', '') + ';';
constr := constr + 'Data Source=' + a.ReadString('CONFIG', 'DatabaseServer', '');
// ac formumdaki adoconnection...
ac.ConnectionString := constr;
ac.connected := true;
end;
Kolay gelsin
Ben TStringlist ile hallediyorum..
bir dosyaya şu formatta bilgileri yazıyorum..
Daha sonra Delphi içinde şu şekilde verileri çekiyorum...
Bu şekilde benim işimi görüyor.. Kolay gelsin..[/code]
bir dosyaya şu formatta bilgileri yazıyorum..
Hostname=localhost
Database=database
Port=Port
....
....
var
config: TStringList;
begin
if FileExists('database.ini') then begin
config:= TStringList.Create;
config.LoadFromFile('database.ini');
with loginconn do begin
Hostname:=config.values['Hostname'];
Database:=config.values['Database'];
Port:=StrToInt(config.values['Port']);
Protocol:=config.values['Protocol'];
User:=config.values['User'];
Password:=config.values['Password'];
end;
config.free;
Re: connect.ini den database bağlantısı
Arkadaşlar bunu seçili hale getiremezmiyiz , yani combobox koyup ordan sql server bulup şifresini girip 2. bir combobox da altına databases leri getirip şirket pasword girip bağlantı olamaz mı?
Burada yazdığına göre ADODB.pas içerisindeki PromptDataSource fonksiyonu sayesinde aşağıdaki şekilde SQL Serverların listelendiği bir pencere açılıyor. Tam da senin yapmak istediğin gibi.

Bu pencereden dönen değeri TAdoConnection'da ConnectionString olarak kullanabilirsin.
Kendi formunu hazırlamak istersen yine aynı sayfada SQL Server'ları listelemeyi de anlatmış.

Bu pencereden dönen değeri TAdoConnection'da ConnectionString olarak kullanabilirsin.
Kendi formunu hazırlamak istersen yine aynı sayfada SQL Server'ları listelemeyi de anlatmış.
There's no place like 127.0.0.1
SimaWB aynen dediğin gibi ben bunu kendim kotrol etmek istiyorum Server a zaten bağlanıyorum fakat Table ye bağlanım Kulanıcı adı ve şifresi girip bağlanabilmeliyim.
SIRKETLER30 table var şirketler ve kullanıcı adı şifreside bu table de tutuyorum.
SIRKETLER30 table var şirketler ve kullanıcı adı şifreside bu table de tutuyorum.
DBComboBox1 forma yerleştirdim
Edit1
Edit2
ve ADOConnection1 de sunucudaki veri tabanını boş geçtim oraya burda seçtiğim veri tabanını aktaracam.
Edit1
Edit2
ve ADOConnection1 de sunucudaki veri tabanını boş geçtim oraya burda seçtiğim veri tabanını aktaracam.
DBComboBox da şirketleri listeleyemedim.
Netsis şirketlerini mi aktarmaya çalışıyorsun? Netsis kullanıcı giriş şifresini şifreleyerek tutar bilgin olsun. Net1'in karşılığı "F>N," dir.
Şirket Listesini almak için.
ComboBox'a Aktarma
Şirket Listesini almak için.
SELECT SIRKET_KODU FROM TBLSIRKETLER30
while Not Query1.Eof do begin
ComboBox1.Items.Add(Query1.FieldByName('SIRKET_KODU').AsString);
Query1.Next;
end;
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.
Merhaba;
Cümleyi bu şekilde yazıyorum ama hiç döngüye girmiyor TPageControl içindede kullanıyorum ama yine şirketler listesini dökemedim combobox a yardımcı olabilirmisiniz?
Cümleyi bu şekilde yazıyorum ama hiç döngüye girmiyor TPageControl içindede kullanıyorum ama yine şirketler listesini dökemedim combobox a yardımcı olabilirmisiniz?
procedure TForm1.FormCreate(Sender: TObject);
begin
NRap2.Close;
NRap2.sql.Clear;
NRap2.Sql.Add('SELECT SIRKET FROM SIRKETLER30');
while Not NRap2.Eof do begin
SHOWMESSAGE('2');
ComboBox1.Items.Add(NRap2.FieldByName('SIRKET').AsString);
NRap2.Open;
NRap2.Next;
end;
end;
NRap2.Open;
Bildiğim tek şey, hiç bir şey bilmediğim.