Tms Gridpack de İnsert Problemi

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Tms Gridpack de İnsert Problemi

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Merhaba bugün deneme amaçlı tms gridpack ile uğraşmaya başladım.Firebird + ibdataset kulladım ancak insert veya append metodlarından sonra bir türlü gridpack yeni satır eklemiyor.V2.5 dediklerine göre bu kadar bariz bir hata olmaması lazım ancak olmadı.

Diyelimki 8 satır var insert yada append dediğin zaman kursörün üzerinde durduğu kayıt yok oluyor ve boş kayıt açılıyor.Sonra post edince yok olan kayıt geri geliyor toplam 9 satıra çıkıyor fakat post etmeden önce dataset insert modundayken bir satır eksik gözüküyor.

Sorun ibx den mi kaynaklanıyor diye ado ile de denedim.Ancak sonuç aynı.Girdin tüm property lerine göz attım ancak nafile sonuç yok.

Daha önce bu giridi kullanan var mı?Varsa bu problem neden kaynaklanıyor?
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Hocam, özelliklerinde o ayarların olması lazım, ben sürekli TMS kullanıyorum ama DB sini değil (DBGrid i beceremiyorum), StringGridni kullanıyorum. Property'leri tekrar gözden geçirirseniz iyi olur...

Kolay gelsin...
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

String gridi gerçekten çok güzel ancak veri tabanında sınıfta kalıyor.Anlaşılan bir string grid olarak dizayn edip daha sonra db desteği sağlamaya çalışmışlar.O da tam oturmamış.Tüm propertylerini aşağı yukarı denedim.Herhalde bi 100 derleme yapmışımdır ancak durum böyle.Bu sorunuda bazen yaşatıyor bazen yaşatmıyor.

Sadece bu konuda da problemli değil.Örneğin headerlara tıklatarak veri sıralaması yaptırıyorsun dataset sıralanıyor ancak görüntü ancak kaydın üstüne geldiğinde değişiyor.

Sonuç olarak TMS Grid Pack veri tabanı desteği haricinde kullanılacaksa gerçekten çok güzel.Ancak veri tabanı konusunda başka alternatiflere gidilmeli...
snofru
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen snofru »

Kod: Tümünü seç

// AdvDBGrid in Can Sort Olayına

procedure Tfxxxxxx.GrdCanSort(Sender: TObject; ACol: Integer;
  var DoSort: Boolean);
var
  fldname:string;
begin
  DoSort := False; // disable internal sort