delphiturkiye Eğitim düzenlesin mi?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.

delphiturkiye Eğitim düzenlesin mi?

Anket 29 Ara 2003 02:54 tarihinde bitecek

Evet, eğitimlere katılırım
19
70%
Evet, eğitimlere katılamam
7
26%
Hayır, gerek yok
1
4%

Toplam oy: 27

Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

sako bir yandan çok haklı tabi. Gerçekten bütün aktivitelerden ve imkanlardan sadece İstanbul üyeleri faydalanabiliyor.

Ama diğer yandan da aksi hakikaten kolay degil. Cunku cok farklı sehirler soz konusu Erzurum'dan İzmir'e kadar....

Belki ileride bir gun. yüksek katılımlı Türkiye çapında orta bir yerlerde bir organizasyon yaparız....
murattan
Üye

Mesaj gönderen murattan »

Arkadaşlar,

1.İnternet sayesinde ( ist. dışındakiler için )egitim için birseyler yapılamaz mı?
2.Ses veya goruntuler sitede parçalara ayırarak yayınlansa nasıl olur.Veya Cd'ye basıp isteyenlere sadece masrafları karsılanarak gonderilemez mi?

böylece eğitim çok kişiye ulaşır ve istenildiğinde tekrar izleme olanağı
olur.

teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

arkadaşlar belki yapılabilecek çok şeyler var ama bunlar ciddi manada vakit harcanması gereken işler. Bir makale için bazen 2-3 hafta zaman harcamak gerekebiliyor.

Bence bu noktada en güzeli kollektif bir çalışma yapıp, makale ve ipucu kısmına yazmak ve bu yazıları toplanıp, siteden dağıttığımız dosya ile herkese ulaşması. Ancak diğer önerileri duymaktan da memnun olurum kendi adıma. CD fikri fena bir fikir değil.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
aydin038
Üye

Mesaj gönderen aydin038 »

Merhabalar..

Site bunyesinde kidemli ve bilgi duzeyi yuksek ardaslar en iyi olduklari konular icin formlar olusturulabilir. Degisik konu basliklari altinda (interbase, Sql vs.. gibi) egitim verilebilir. sadece istanbula has bir olay olmaktan cikar.

Delphiturkiye bir sanal bilgisayar dersanesi olabilir. sayet bu sekilde bir calisma olursa katilimin ucretli veya ucretsiz cok muhtesem olacagi dusuncesindeyim.

Delphiturkiye olarak cok guzel etkinler duzenliyorsunuz fakat ben kayseri de ikamet etmekteyim ve etkinliklerinize katilmam imkansiz. Kayseri Mantisi etkinligi duzenliyorsunuz icim gidiyo :cry: ama arada kilometreler var. Duzenlenen etkinlilerde konusulan konular bulunan cozumler ayrica biz uzak illerdeki kisiler icinde "Su toplantida konusulan konular, bulunan cozumler gibi" basliklar altinda toplanip makale halinde yayinlanabilir. tabi bunlar zaman ve emek ister.

bircok X firmasi cd ve kitap yayinliyor ama isteklerimizi karsilamıyor. her delphi kullanicisinin elinde 2-4 arasi kitap bulunmakta ama kim istemez 1-2 kitapta ihtiyaci olabilecek herseyi bulmayi. interbase hakkinda genis bir bilgi bulmak icin gitmedigim kitapci kalmadi ama nafile yok..

fazla uzattim herhalde ozetleyecek olursak siz uyelerinizin genelde ne konuda bilgi istedigini biliyorsunuz. Eger online olarak ders olayi olmazsa (umarim olur) bir kitap yazmanizi rica ederim. Bir cok arkadasda eminim benim fikirlerime katilacaktir.

calismalarinizda basarilar dilerim.

saygilarimla
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Herkese Selamlar,

Heheheeh :) Her şeyin bir çözümü vardır arkadaşlar. Benim önerim İstanbul dışındakilere ve İstanbul içindekilere hitap eden bir öneri olacak. Hem de kalıcılığı arttıracak bir öneri.

Seminer şeklinde düzenlensin ve bir kamera ile bu seminer kayda alınsın. Daha sonra bu kayda alınan görüntüler VCD formatına aktarılıp isteyen kişilere kopyalanıp postalansın. Tabi bu masrafları bölüşerek yapmak gerekecek. :) Kamere, Kayıt Aktarım CD gibi masraflar (Eğitim masrafları dahil bir şekilde hesaplanıp) VCD formatında eğitimler düzenlenebilir.

Ne dersiniz ??? Bu tarz bir olayı yakın bir tarihte (Antalya'da yapılan) 19. Ulusal Kardiyoloji Kongresinde Internetten Web Yayını olarak biz uyguladık. Yani az buçuk tecrübe edindik bu olaylarda.

Eğer olur derseniz bu tarz bir şekilde hem de arşiv oluşturmuş oluruz belirli bir sayıyı elde ettikten sonra (Hem seminerlerin kayıtları hem de seminer notlarını birleştirip bir yayınevi ile görüşüp kitabı da bastırırız.)

Sanırım herkes için çok daha iyi olabilecek bir öneri :idea: .

Hehehehehe :lol:

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Az önce Murattan arkadaşımızın gönderdiği öneriyi okudum :) Walla ne diyim ben onun yazısını okumamıştım, ama görüldüğü gibi aklın yolu bir :)

Evet dediğimiz gibi bunu etraflıca bir konuşup netleştirelim.

Bu konu ile ilgili olarak Fahrettin bey, Mustafa, Recep Bey, naçizane ben ve isteyen başka aktif üye arkadaşlarımızca kurulacak bir grubun çalışma yapmasını öneriyorum. Tabi bu önce bir toplantı yapılıp nasıl yapılacağına karar vermemiz gerekiyor. Yani belki de toplantıdan yapılamayacağı kararı da çıkabilir. Önce bu tartışılmalı ne dersiniz?

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

abi teklifin güzel, yapılabilir. Bence güzel de olur. Burda problem techizat problemi. Kamera olması lazım.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Teklif güzel.. Mustafa'nin dediği gibi techizat problemlerini de halledebilirsek güzel olur. Düzünsenize son mantı organizasyonu vcd formatinda olsaydi epey talibi olurdu sanıyorum. Katılanlar icin de iyi bir arsiv olurdu.....
murattan
Üye

Mesaj gönderen murattan »

Selam,

Arkadaşlar belki ben kamera bulabilirim.Bu konuda toplantı yaparsanız katılmak isterim doğrusu. :D

Hayırlı işler...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

murattan yazdı: Arkadaşlar belki ben kamera bulabilirim.Bu konuda toplantı yaparsanız katılmak isterim doğrusu. :D
Merhaba,

çok iyi hocam. Bir deneme yapıp bakarız.

Tabii ki eğitim tüm üyelerimize açık olacak. Anket neticelerine de bakılırsa üyelerimiz de baya istekli :)

İnşallah en kısa sürede yapmaya çalışacağız.

Görüşmek üzere.
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Anladığım kadarı ile aktif arkadaşlar bu iş için hevesli. Bu sebeple ben ön görüşlerimi yazmak istedim.

Öncelikle Admin'im Mustafa'm şu anda delphiturkiye'ye kaç kişi üye? Açılan ankete baktığımda 15-20 kişi oy kullanmış :) Yani yapılacak iş aslen büyük bir iş bu sebeple, hitap edilecek olan kesimdeki kişi sayısı çok önemli. Bu aktiviteye yapımcı-eğitmen yada izleyici-öğrenci olarak ortalama kaç kişi iştirak eder? Bunun reel olarak görülmesi gerekiyor. Bu sebeple bence üye olan tüm insanlara bir mail atıp onlardan gelecek yanıtlara göre gerçek rakamlara (tahmini) olarak ulaşılmalı. Ondan sonra bu işe kalkışmalıyız.

Eğer sayı yeter düzeyde olursa (yani yapmaya değecek nitelikte olursa) yoksa biz yine Kayseri Mantısı, Sıra Gecesi, Ege Güneşi gibi etkinliklerimize devam eder vede bu etkinliklerde bu çalışmaları yapabiliriz. Bu sebeple İstanbul dışındaki arkadaşların özellikle bu olaya tepkileri önem taşıyor.

Sonra yapılacak işler ve toplantı gündemi ile ilgili olarak birkaç madde yazacağım (ama önce bi karnımı doyurayım :)

Kolay Gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Hocam afiyet olsun:) Sıra gecesi mantı arası telefüz edildiydi de ege güneşini nerden çıkardın??

:D :D :D
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Tekrar Selamlar,

Bahriyeli'm Recep'im :) Ege Güneşi benim planlarımda var :) Allah izin verirse, şu işlerimizi bir yoluna koyduktan sonra bu etkinlikte yerine gelir inşallah.

Evet fikirleri ve yapılacak işleri maddeliyorduk galibaaa :)

1. Madde yeter sayı elde edilmesi.
2. Verilecek eğitimleri belirleme. Bence 4 ana konu altında toplanabilir.
a. OOP Mantığı ve Delphi'de Object Tanımlama
b. Delphi Hakkında (Default componentler, hemen hemen her sürümde bulunan componentler)
c. DB ve SQL Konulu
d. 3. Parti Componentler hakkında bilgiler
Bu ana başlıklar hakkında gruplandırılabilir. Belki de bunları 4 ayrı versiyon gibi planlayabiliriz. (Tabi elde edilecek dokuman ve seminer konu sayılarına bağlı olarak parçalayabiliriz.)

3. Eğitimleri kimler tarafından verilecek? Eğitim planlarını ve ilgili dokumantasyonları oluşturup birilerinin (isteyenlerin) anlatması sağlanabilir.

4. Kamera olayına eğer çözüm bulunamaz ise ben arkadaşlardan temin etmeye çalışırım. Ayrıca VCD formatına dönüştürmek ile ilgili olarak (MPEG veya benzeri bir formata aktarma yapabileceğimiz bir kart var. Arkadaşımda onun bilgisayarında aktarma yapabiliriz sanıyorum. Daha olmadı 20-30 milyona Video Kasetini verip VCD formatında geri alabildiğimiz yerler biliyorum)

5. Bu eğitimlerde barcovision gibi bir projeksiyon makinasına ihtiyaç duyulabilir bunu temin edebilir miyiz?

Şu anda aklıma gelenler bunlar biraz daha kafa yorarsak ek maddeler de belirlenebilir.

Bazı maddeleri kısaca yazdım bazılarını hiç bahsetmedim bu konular etraflıca konuşulması lazım ve bu konuya Ciddi anlamda birilerinin el atması lazım. Bunlar neden biz olmayalım?

Kolay gelsin.
Kuri Yalnız Jedi
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

aklıma gelmisken projeksiyon cihazi bizde bir tane var. Fazla kullanmaktan dolayi lamabsının omru azaldı galiba sag ust kosede hafif renk kaymasi yapiyor ama genel olarak maksaad hizmet verebilecek kalitede bir alet... Yalniz barcovision nedir onu bilmiyorum sadece bir marka mi yoksa belirli bir ozelligi mi ifade ediyor?

Nitekim kamera konusunda da eger bulumazasa benim cevreden bulma ihtimalim olabilir.... ve denildigi gibi bunlari VSD'ye donusturme isini hatta ck daha ucuza yapiyorlar. Ben tatlile giderken arkadastan odunc alip donuste kayıtlarımı VCD'ye donusturmustum.

Kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
naile
Admin

Mesaj gönderen naile »

Çok güzel fikirler ortaya çıkmış :) Ama tabii bunların olması için zaman ve emek gerekiyor.

Şimdilik katılma imkanım yok eğitimlere ama cd olarak olursa almak isterim (maddi açıdan beni sıkıntıya uğratmazsa tabi :P )