Web sayfasına radyo kurmak

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Web sayfasına radyo kurmak

Mesaj gönderen callaki »

merhaba arkadaşlar haber sitemize radyo yayını yapmak istiyoruz günlerdir makale arayışına girdim fakat işe yarar bişey bulamadım site asp ile yazılmıştır

bu konu ile ilgili dökümanlarınızı paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim
! SİGARA ÖLDÜRÜR! ÖLDÜRENE KADAR DA SÜRÜNDÜRÜR
Kullanıcı avatarı
aveysel
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen aveysel »

donanimhaber.com forumlarında kkonu ile ilgili bir makale vardı.
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
Kullanıcı avatarı
mege
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mege »

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

arkadaşlar teşekkür ederim ama ben internet tv değil radyo kurmak istiyorum winamp ile yapılıyomuş örneğin http://www.radyodeniz.com da olduğu gibi nasıl yapabilirim
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Radyo kurma işi oldukça maliyetlidir oldukça geniş bir band genişliğine sahip olman gerekir.Kendi sunucunu kurmazsan çok zor...
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

hosting firmaları bu işte yardımcı oluyorlarmı peki çünkü okuduğum makalelerde kendi pcmde yapmaya kalkarsam 512 adsl ile ancak 3-4 kişiye aynı anda verimli bir yayın gerçekleştirmiş olacam.
Ancestor
Üye

Mesaj gönderen Ancestor »

bunu sağlayan ücretsiz servisler var. bende kendime bir radyo kurdum üstelik ücretsiz. bir adet web sitenizin olması yetiyor.
En son Ancestor tarafından 14 Şub 2007 12:36 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
callaki
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen callaki »

bana tavsiye edebileceğiniz ekonomik bir firma varmı gazetenin web sitesi olduğu için ciddi yaklaşıyoruz sorun yaşamak istemiyoruz ilerisi için

Teşekkürler
denwer
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen denwer »

Merhaba,
Radyo kurmak için iki alternatifiniz var :

1- MS Windows Media Encoder 9 , bu program ile tv ve radyo yayını yapabilrisiniz ve tamamen ücetsizdir. Miscrosoft'un sitesinde ayrıntılı bilgiyii bulabilirsiniz

2- SHOUTcast , ile radyo yayını yapabilirsiniz. Ayrıntılar : http://www.shoutcast.com

---

Hosting işini co-location yada dedicated ile kendinizde halledebilirsiniz yada bu hizmeti veren (online radyo/tv yayını) firmalardan kiralayabilirsiz. Dikkat etmeniz gereken bağlantının hızı ve anlık transfer limiti. Bağlantı için 512 kbit ile 1 MBit arasında bir hız size yeter yanlız anlık bağlantınız sınırsız olsa iyi olur. (Anlık bağlantı: aynı anda gönderebileceğiniz veri miktarı, 512 kbit'lık anlık sınırsız bağlantı ile sınırsız sayıda kullanıcıya 64k hızında veri gönderebilrisiniz , adsl'de -2Mbit down/512kbit up- bu hız anlık olarak 512kbit ile sınırlı olduğundan kullanıcıların hızı : 512/8/kullanıcı sayısı kbyte olur )

----

(Bu kısımdan sonrası reklam gibi oldu , kötü bir niyetim yok )

Dedicated / Co-location için Teklan 'a bakabilirsiniz. Bildiğim kadarı ile bağlantı seçenekleri anlık sınırsız.