IBDataSet Aggregate

C, C++ ve C++ Builder ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

ibdataset ile direkt olarak ib server a erisiyorsunuz. ibdatabase ile gerekli baglantıyı yapıp, ibdatasete uzerinde islem yapmak istediginiz tablo icin sql yazmak yeterli. Dataset Editorden Key alanı secip Update edilecek alanları belirliyor ve GenerateSQL ditorsunuz.
Benim hazırladıgım uygulamalar Datalar server da ona baglı clientlar tek program ile baglanıp islerini goruyorlar.
Bahsettiginiz tarzda C/S uygulama hic hazırlamadım, bana sanki uzerinde degisiklik yapılması ve gelistirilmesi biraz zor gibi geldi :roll:
Ne tur avantajları olabilir, izah edebilirmisiniz.
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Zaten client'da IB bileşenlerini kullanmayacaksın ki. Bunu server tarafında yapacaksın. Server'da çektiğin veriyi, client'a göndereceksin. Client tarafında da clientdataset kullanarak işi bitireceksin.

Umarım anlamışımdır. :)
cempolat
Üye

Mesaj gönderen cempolat »

evet gelistirmesi biraz daha zor , ama bana sanki data ve data üzerinde yapilan islemlere daha hakimsin gibi geldi.Kullaniclarin Data Gönderdikleri bilgileri Server tarafinda filitre ederek Gercek .gdb ye yazmadan önce kontrol edebiliyorsun.Yetkilendirme yapalibiyorsun.

Bu Projeyi Hazirlamadan önce baya bir arastirma yaptim farkli internet sitelerinde C/S uygulamalarin gercek bir programda uygulanmasi gerektiginden bahsetiliyor , IBDataSet'de Böyle bir özellik yok diye biliyorum , yanlismiyim.
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Doğru. IBDataset C/S'yi destekleyecek özellikler sunmuyor. Tek amacı native bir şekilde FB/IB veritabanına ulaşmak.