Bir hafta önce sordum fakat işlerim dolayısıyla biraz ara vermiştim..Firebirdde hala sorgulama yapamıyorum..IBExpert de tabloyu hazırladım.Tabloyu Compile ettim.hiç bir hata vermedi..10 tane sütunum var bunlardan 4 ünde filitreleme veya listeleme yapmak istiyorum..KARTNO(PRİMARY İNDEX,NOT NULL),MUSTERIKD (INDEX ),CINSI(INDEX) VE TARIH (INDEX) Lİ..Tabloya problemsiz kayıt giriyorum..Delphiye bağlanma araçları;IBTABLE,IBTRANSACTİON,IBDATABASE,DATASOURCE VE IBQUERY..DBGRİD'DE DataSource=DATASURCE1,DataSet=IBTable tanımlı DATASOURCE de DataSet=IBTable1, IBTABLE de DataBase=IBDatabase1, Transaction da IBTransaction1 tanımlı ,IBTransactionda DefaultDatabase=IBDatabase1 tanımlı ,Params Strings de "read_committed rec_version nowait" ayarlı, IBDatabase de DefaultTransaction=IBTransaction1 tanımlı, Params Strings de "user_name=SYSDBA password=masterkey lc_ctype=WIN1254" ayarlı IBQuery de DataBase=IBDatabase1, Datasource=DataSource1, Transaction=IBTransaction1 tanımlı ayrıca SQL String de "Select * From DATA" ayarlı IBQuery1'in Active=true peki ben nerede hata yaptım aşağıdaki kodla sorgulama yapamıyorum
//with IBQuery1 do begin
Close;
SQL.Clear;
SQL.Add('SELECT * FROM DATA ORDER BY MUSTERIKD');
OPEN;
end;
END;
Yine aşağıdaki kodla yapıyorum!!
//Table1.Filter:='KARTNO='+QuotedStr(Edit2.Text);
Table1.Filtered:=true;
Lütfen yardım yoksa kafayı yiyeceğim,veya Paradox a döneceğim Çünkü Tabloyu yetiştirmem lazım,Onda hazırladığım Tablo tıkır tıkır çalışıyor vede sorgulamanın her türlüsünü yapıyorum..Firebird mi karışık yoksa bendemi bir şey var..oysa sitenizde örnekleri aynen uyguluyorum..Yinede hepinize teşekkür ederim Bir sorgulama yüzünden teslim olmak istemiyorum...Çünkü Her türlü güvenlik önlemi almama rağmen, Paradox a da güvenmiyorum...
Firebirdde 6 gün önce sorduğum sorgulama prob. devam ediyor.
Eski Başlığınızın altına devam ediniz. Lütfen Forum Kuralları imzamdan okuyabilirsiniz...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.