İlk önce böyle güzel bir forum sayfası açtığınız için teşekkür ederim.Ben henüz bu forumda yeniyim.http://www.mussimsek.com sitesi uzun bir süredir haberim vardı,ama bu sitenin forum bölümü olduğunu daha yeni farkına vardım.
Her neyse,gelelim benim aklıma takılan soruya....
************************************************* Delphi de yaptığımız program da,programa şöyle özellik katabilirmiyiz?Örneğin;yaptığım programın (exe'nin içine) web sayfası(htm veya html uzantılı) gömebilirmiyiz.Böyle oluyorsa bu exe nin içine gömeceğimiz dosyayı programdan çağırabilirmiyiz?
Bu soruyu sormakta ki maksadım;bazı programlar ".chm" uzantılı yardım dosyası yapılıyor.Bu "chm" uzantılı dosyanın içinde;web sayfası,resim dosyaları içine gömülüyor.Benim anladığım kadarıyla...Bilmem yanlış mı düşünüyorum.
Böyle dosya hazırlanıyor,madem.Niye delphi de yapılan bir programın içine aynı şekilde web sayfası dosyaları gömülemez mi?
Eğer oluyorsa yapılan programın boyutu haliyle artacak,ama bir çok web dosyası bir exe içinde olması hiç de fena olmaz.
Böyle bir şey mi mümkün mü dostlar
tabi ki yapılabilir. .exe dosya içine herşeyi resource(kaynak) olarak gömebilir ve tekrar açıp, kullanabilirsiniz.
Ama .html dosya gömmek pek mantıklı değil. Ayrı tutup, dışardan çalıştırırsanız daha az sistem kaynağı harcarsınız. Yardım, açıklama gibi birşeyse .chm yapmak daha da iyi. .chm yardım dosyalarının nasıl hazırlanacağı ile ilgili bir yazı sitede Yardım dosyası kısmında var.
Evet mümkün standart componentlerle bu yapılabiliyor. Hatta bizim şirkette yapılmış bir uygulama var (benden önce çalışan bir arkadaş yapmış). Ama ben kullanmadığım için hiç ayrıntılı olarak şuan bilemiyorum..
Sorunuza gelince açıkçası amacınızı tam olarak anlayamadığım içib isteğiniz bana pek mantıklı gelmedi. Yani zaten onun yerine söylediğiniz gibi chm formatinda istediğiniz kadar siteyi tek bir dosya olarak oluşturma ve saklama şansına sahipsiniz. Hatta bu chm formatının bir güzelliği de aynen pocket pc'ye kopyaladığınızda orada da okunabiliyor ve çalışabiliyor. Yani oldukça eske bir format...
exe içine birçok web sitesinin gömmenin avantajını anlayamadim.
Kolay gelsin.....
En son fahrettin tarafından 02 Eki 2003 04:38 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
naile yazdı:Evet mümkün standart componentlerle bu yapılabiliyor. Hatta bizim şirkette yapılmış bir uygulama var (benden önce çalışan bir arkadaş yapmış). Ama ben kullanmadığım için hiç ayrıntılı olarak şuan bilemiyorum..
Naile kardeş.Bu component ismi ne olduğunu-nasıl bulabileceğimi ve de örnek kodlar bulup bana gönderirsen sevinirim.
İyi Günler Dilerim...
Ben de hazır kod yok, yani kodlar bende değil Ama bende Mustafa Yağımlı ve Feyzi Akar (Beta yayınları) Delphi 5 kitabı var. Onda anlatmış. Kullanılan bileşen : İnternet sekmesinin altında WebBrowser bileşeni. Okadar zor bir kullanımı yok. Kitabın falan varsa bir bak. Olmazsan öğleden sonra kitaptan tek tek yazayım ben sana.