Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Merhaba,
Başlıkta ne kadar açıklayabildim bilmiyorum ama şöyle: dbcombobox gibi ayarladığım alana değer atayacak ama görüntülediği şey başka olacak.
Misal: Önceden şehirleri ve bunların trafik kodlarını girdim diyelim. Şehir adlarını listeleyecek ama database'e trafik kodunu kaydedecek.
Sanki vardı böyle bişey ama bulamadım...
Teşekkürler...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
DBLookupCombo ve ClientDataset kullanarak bunu yapabilirsin. ClientDataset datasına istediğin item'leri ve değerlerini doldurursun. DBLookupCombo'yu ayarlarsın ve..
DBComboBox yerine DBLookupBox dediğin işi yapıyor fakat bu bilgileri ikinci bir tablodan alıyor. Görüntülerken örneğin İl isimlerini , DBComboBox.KeyValue alanı olarak da PlakaNo yu tutuyor.
Onu biliyorum da, işte ikinci bir tablo oluşturmadan bu işi halledeyim istiyorum. İşçi ve memur mesele tutacağım iki bilgi. İşçi seçili ise 0, memur ise 1 girsin gibi.
Teşekkürler...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
ve DBGrid de Gelir ve Gider diye iki tane seçenek geliyor. Gelir seçilmişse True, Gider seçilmişse False döndürüyor. TBooleanField yerine TIntegerField yazıp düzenlersen belki işine yarıyabilir