Item'lara sabit değerler atayabildiğim dbcombobox

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Item'lara sabit değerler atayabildiğim dbcombobox

Mesaj gönderen hdayi »

Merhaba,
Başlıkta ne kadar açıklayabildim bilmiyorum ama şöyle: dbcombobox gibi ayarladığım alana değer atayacak ama görüntülediği şey başka olacak.
Misal: Önceden şehirleri ve bunların trafik kodlarını girdim diyelim. Şehir adlarını listeleyecek ama database'e trafik kodunu kaydedecek.

Sanki vardı böyle bişey ama bulamadım...

Teşekkürler...
Bişnev in ney çün hikâyet mîküned
Ez cüdâyîhâ şikâyet mîküned
Resim
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

DBLookupCombo ve ClientDataset kullanarak bunu yapabilirsin. ClientDataset datasına istediğin item'leri ve değerlerini doldurursun. DBLookupCombo'yu ayarlarsın ve.. :)
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

DBComboBox yerine DBLookupBox dediğin işi yapıyor fakat bu bilgileri ikinci bir tablodan alıyor. Görüntülerken örneğin İl isimlerini , DBComboBox.KeyValue alanı olarak da PlakaNo yu tutuyor.
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

Onu biliyorum da, işte ikinci bir tablo oluşturmadan bu işi halledeyim istiyorum. İşçi ve memur mesele tutacağım iki bilgi. İşçi seçili ise 0, memur ise 1 girsin gibi.

Teşekkürler...
Resim
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Ben şöyle bir şey kullanıyorum; tabloda Gelir_Gider diye boolean bir alanım var. Table.AfterOpen ına aşağıdaki kodu yazıyorum.

Kod: Tümünü seç

TBooleanField(DataSet.FieldByName('Gelir_Gider')).DisplayValues := 'Gelir;Gider';
ve DBGrid de Gelir ve Gider diye iki tane seçenek geliyor. Gelir seçilmişse True, Gider seçilmişse False döndürüyor. TBooleanField yerine TIntegerField yazıp düzenlersen belki işine yarıyabilir :?:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
Kullanıcı avatarı
hdayi
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen hdayi »

@codelord,
senin mesajı görmemişim. Her ikinizin tavsiyelerini de deneyeceğim en kısa sürede. Şu sıralar başka işlerle meşgulüm biraz.

Teşekkürler...
Resim
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Rx library'de yeni adıyla Jedi'da vardı böyle bir bileşen.

Kolay gelsin.
ADNAN
Üye

Mesaj gönderen ADNAN »

Jedi de Dbcombobox ....

Items ve Values ile farklı sahalar gösterip farklı değerler seçmesini sağlayabiliyorsunuz.