Advantage veritabanı

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Advantage veritabanı

Mesaj gönderen serbek_tr »

daha önce Advantage yönelik yaptığım aramaların birinde advantage veritabanın ücretsiz desktop sürümünün ağ ortamında da kullanılabileceği ama bunun bu veritabanı yetkilileri tarafından güvenli olmadığına dair bir açıklama yapılmıştı.

1. bu ücretsiz masa üstü sürümünü ağ ortamında kullanmak için ne yapmak lazım
2. bu durumda güvensizlik doğuracak olay ne olabilir

bu iki konuda bir açaıklama yapabilirseniz sevinirim teşekkür ederim
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

viewtopic.php?t=1697&highlight=advantage
daha detaylı bilgi icin advantage turkiye dist.ne sorabilirsiniz. sanırım http://www.delphiturk.com idi
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam inat etme, dönüp dolaşıp geleceğin yer FireBird :) Gel Admin'inin sözünü dinle. Uğraşma boş yere.

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Sayın Admin belki çok haklısın dönüp dolaşıp geleceğim yer firebird Belki de haklı değil yerden göğe kadar haklısın kızma Allah Aşkına ama olmadı sayın abiciğim şu an varya gülüyorum ama sinirden olmadı abiciğim Vallahi Billahi Tillahi Kolay kolay yemin etmem hoş birşey de değil aslında. Az önce FlashFiller ile ilgili sorduğum soruya Fahrettin abi güzel bir açıklama yapmış açıklamanın özü senin açıklaman ile aynı sayın admin bey kardeşim/abiciğim sen onada bir göz at Allah aşkına ya bende bir takıntımı oldu şu Firebird ü öğrenememek anlamadım bir çözüm bulalım artık şuna.
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
selimr
Üye

Mesaj gönderen selimr »

ben flashfiler ile biraz uğraştım.
oldukça hızlı ve sağlam gibi.
Transaction desteğide var, ve sql desteği çok güzel..
Kullanımı oldukça kolay.
ve bedava

bütün bu artılarına rağmen artık geliştirilmeyen bir ürün

bedava ve iyi bir çözüm arıyorsan bende firebird derim.

firebird öğrenmek içinde bu siteden daha iyi bir kaynak bulabileceğini
zannetmiyorum.

seminerler, makale ve ipuçları, örnek programlar ne ararsan firebird
hakkında burda mevcut..

Tüm emeği geçen arkadaşlara teşekkür ediyorum..
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Sayın serbek_tr,

cidden bu konuyu daha fazla konuşmak istemiyorum. Bizim yapabileceğimizin en iyisi bu. Firebir ve Interbase ile ilgili binlerce mesaj ve onlarca makale var. Eğer niyetiniz ciddi ise oturup okuyacaksınız. Site Offline'ı bilgisayarınıza indirin ve aramaya başlayın. Gerekirse birşey öğrenmek için 15-20 mesaj okuyacaksınız. Başka bir yolu yok.

Defalraca konuştuk bunu, varsa mesajları düzenleyip ben bir makale hazırlamak istiyorum diyen, buyursun yazsın.

Kolay gelsin.
hakkus
Üye

Mesaj gönderen hakkus »

Sayın serbek_tr
bende bir takıntımı oldu şu Firebird ü öğrenememek anlamadım bir çözüm bulalım artık şuna.
Nerede takıldın adım adım sana yardımcı olmaya çalışalım.
Öğrenememek diye birşey sözkonusu olmamalı. Üç projede firebird ü kullandım hala öğreniyorum.
Kolay gelsin
saygılar
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Hakkus haklısın öğrenemek diye birşey olmamalı ama dediğim gibi takıntı oldu galiba ama nerde bende çözemedim aslın be en iyi şöyle öğreniyorum inceleyerk şu . seminerdeki adres programını forumda bulamadım aramaların birinde adminin bu örnek programı seminer başlığının linkinde verdiğini okudum ama bulamadım bana bunun linkini verebilirmisinz arkadaşlar. Şu ana uğraşıyorum öğreneceğim, arkadaşaşım benim durumum özetle şu hani hiç tanımadığın kimselerden oluşan bir toplantıya yada bir ortama kapıyı açıp girersin ya ama giremezsin kapının önünde öylece kalırsın beklersinki o ortamdan birileri içeriden seni fark etsin çekingenliğini ve durumdan bihaber çaresizliğini görsün ve gelsin merhaba ben falanca kişi gel seni arkadaşlarım ile tanıştırayım. bu durumdayım işte hakkında ancak burdan okuduğum kadarı ile sadece teorikte az çok bilgisi olan ama uygulamada birşey yapamayan bir kişiyim şuan. Rica ediyorum tembellik olarak algılamayın yada üşengeçlik eğerki elinizde bana gönderebileceğiniz ufak yada kapsamlı sizce bir sakınca doğurmayacak projeleriniz uygulamalarınız varsa incelemek istiyorum ancak bu şekilde öğreneceğim galiba inceleyeceğim nesnelere bunların olaylarına bağlantılarına bakacağım bir yerini değiştirip yada sileceğim run edeceğim hatasına bakacağım bu bu işi görüyrmuş diyeceğim benim için en güzeli bu belki kopyacılık olarak değerlendireceksiniz ama bir öğretmenim bize sınavda özellikle kitap açtırıp kopya çektirirdi. En iyi öğrenme zor durumda kaldığında kaynağından kopya almak derdi çünkü istediğini bulmak için herşeyi değerlendiriyor ufak bir kelime bile atlamıyorsun bakıyorsun ve öğreniyorsun derdi ve ister inanın ister inanmayın sorduğu sorunun direk cevabını bulamıyordun ama okuyup gördüklerinden bir sonuç çıkarıp bir değerlendirme yapabiliyordun belki bu yüzden bende böyle bir öğrenme içgüdüsü doğmuş olabilir ben şua ana kadar öğrendiklerimi önce okudum fazla birşey anlamadım ama var olanları incelediğimde işin aslını kavradım firebird de de böyle olacak eminim bunu öyle yada böyle öğreneceğim Allahın izni ile dediğim gibi sizler için bir sakıncası yoksa bana emeğinizi helal ederekten verebileceğiniz çalışmalarınızı vermenizi rica edeceğim.Sağlıcakla kalın Saygılar...
Begin
End;
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba Çalışmalarınızda Başarılar ....

Advantage Veri Tabanı nın ücretsiz sürümü tek kullanılıcı olarak kullanabilmeniz ile beraber istenilirse network (Lan) bağlantılarında Advantage Databases Server' i Kurmanız Gerek. Aynı Zamanda İnternet Kullanımı içinde Mevcut Ama Advantage İnternet Server' i Almanız Gerekmektedir.

Advantage Ürünleri İçin http://www.advantageturk.com/GetAds.aspx bu adresi ziyaret ediniz. Ayrıca Açık Delphi Kaynak Kodlu Performans Test Programıda bu sayfanın en altında mevcuttur.
Kullanıcı avatarı
vedatkaba
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen vedatkaba »

Herkese iyi akşamlar ,,Değerli ustlarım Advantage veritabanı nı bu aralar çok duyar oldum gerçekten güzel bir veritabanı tam deneme şansım olmadı ama.Bazı imkan ve olanakları hoş geldi gözüme..Aslında bir incelemek lazım Türkçe kaynağıda çokmuş..Diğer veritabanlarına karşı performans testlerindede baya başarılı buldum..Görüşleriniz ne olabilir diye danışmak istedim..Kolay gelsin.
Kamil odur ki; koya dünyada bir eser,
Eseri olmayanın, yerinde yeller eser.

oguzozturk74
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen oguzozturk74 »

Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

adminim nasıl bir makale istiyyorsun söylersen seni kurtaymaya çalışırım :wink:
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

kardeş bence de hiç zaman kaybetme. fb kullan. eğer adv oracle ile sorunsuz yarışabilseydi dist olan firma mernis projesinde oracle değil adv kullanırdı. benim hayatımın en büyük yanılgısı adv olmuştur. geriye doğru baktığımda hiçbişey kafama takılmıyor ama adv kullandığım aklıma gelince sabahlara kadar uyuyamıyorum yahu!

-----Mevzuata bak-------------
mesela win98 kullanarak adv kullanmöak istiyosun. iyi satın aldın kullanmaya başladın diyelim. herşey yolunda. table larındakiş row sayısı 5-10 olduğu için çok hızlı da çalıştığını sanıyosun. neyse... bir süre sonra dedin ya artık ben xp kullancam. veritabanı sunucumu da onun üzerine kurayım. al sana masraf! win98 için satın aldığın adv sunucu lisansını tekrardan xp için satın alcaksın.
----------------------------------

onun için şahsi görüşüm pişman olmamak için fb kullan.
proje biraz büyük çaplı ise SyBase eğer daha da büyükse Oracle tek alternatifin olsun.

hiçbirşey yapamıyorsan MySQL kullan. Adv'dan her halukarda iyidir.
Kullanıcı avatarı
ender_arslanturk
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen ender_arslanturk »

Merhaba,

csyasar demiski :

bir süre sonra dedin ya artık ben xp kullancam. veritabanı sunucumu da onun üzerine kurayım. al sana masraf! win98 için satın aldığın adv sunucu lisansını tekrardan xp için satın alcaksın

Advantage Veri Tabanı sunucususunun 98 fiyatları ile xp yani nt fiyatları farklıdır. Dolayısı ile 98 den xp ye geçişte sadece geçiş farkı ödenmektedir.

Ayrıca, Mernis Projesinde Advantage Database yerine oracle kullanılması doğru birşeydir.
Advantage Vt ile Oracle karşılaştırılamayacağı gibi aynı şekilde Firebird ile Oracle da karşılaştırılmamalıdır.

Saygılarımla,
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Advantage ile FireBird karşılaştırılabilir fakat farklı bir kulvarda olduğu için Oracle ile kıyaslamak bu aşamada mümkün değil :!:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!