Ms SQL Server Import and Export Data sihirbazı

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Berdem
Üye

Ms SQL Server Import and Export Data sihirbazı

Mesaj gönderen Berdem »

Acess 2000 daki verilerimi bu sihirbazı kullanarak Ms SQL Server aktarmak istiyorum Hazırladığım bütün tablelar datalarıyla birlikte aktarılıyor.Sadece bir gelen adlı table data aktarılırken 8346 satırda veri uymsuzluğu hatası veriyor.
Error at Destination for Row number 8436 .Errors encountered so far in this task: 1 Insert error , column ('duzgelen.EVRAKTARIHI',dbtype_dbtimestamp);status 6 Data overflow.
Hatta ibpump ile denedim bunlada olmadı :? .
Kullanıcı avatarı
Kuri_YJ
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen Kuri_YJ »

Selamlar,

Timestamp'a sığdırılamayan bir değer var demek istiyor, sizin MS-SQL'deki duzgelen.EVRAKTARIHI field'ının yapısı nedir ? Yani Timestamp ise onu datetime yapıp deneyin bakalım ne olacak.

Kolay Gelsin
Kuri Yalnız Jedi
Harbi Özgürlük İçin Pisi http://www.pisilinux.org/
Berdem
Üye

Mesaj gönderen Berdem »

Çok teşekkür ediyorum. Gerçektende garip bir hata veriyor.Dediğiniz gibi yaptım aynı hatayı veriyor.Sadece gelen table evraktarihi bölümünde aktarma yaparken bu sorunu yaşıyorum.Benzer alan tanımlamalarında bu hata yaşanmıyor.Kendi ve ya başka makinalardada bu hatayı veriyor.Bu nu Ibpump ile interbase ordanda ms sql servere aktardım.Çözümü sağladım.fakat bu hataya bir türlü anlam veremedim.
Çağrıbey
Üye

veri transferi

Mesaj gönderen Çağrıbey »

veri yapısı içerisindeki evraktarihi alanını önce sorgulat, sonra o tarihle ilgili girilen dolu veya boş olan tüm alanları sort yap, en büyük ve en küçük değerleri kontrol et, sanırım sistemin kabul etmediği bir değer girilmiş ve bu değeri SQL kabul etmiyor, bu değeri bulup düzeltirsen, transfer işlemin sağlıklı şekilde gerçekleşir.
benim aklıma bu yol geldi, deneme yanılma yoluyla sorunu halledebilirsin
kolay gelsin.
Gelecek günden ne dilersen, doğacak günler onu getirir