Sayın cabbar sorunuz üzerine aklıma bir fıkra geldi...
Temel ve koy ahalisi ormancılıkla geçinirlermiş.... Testere ile her gun ormandan ağaç keserlermiş.... Ortalama günde bir kişi 10 ağaç keserken temel en hızlıları olarak 15 ağaç kesermiş.... Bir gun gazetede bir ilan gromusler, elektrikli testere ilana gore gunde 80-100 ağaç kesebileceklerinden bahsediyormuş.. Koy olarak birleşip boyle bir testere almaya karar vermişler ve sipariş etmişler. Testere gelmiş denemeler yapmışlar. Fakat durum hiçte reklamdaki gibi değilmiş. Biraz artmiş keism sayısı ama herkes 15-20 ağaç keserken temel kendini zorlasada 25 den yukarı çıkamıyormuş. Alet bozuk diye firma ile filan derken fima cihaz ile birlikte en iyi kesen adamı da gonderin hem cihazı kontrol edelim hem de kesim tekniğinden kaynaklanan bir problemse onu halledelim demiş. Temel almış testereyi gitmiş.
Firma yetkilileri gel bakalım demişler önce sen bize nasıl kestiğini bi goster. Gitmişler ormana. Temel kesim yapacak. bir görevli elektrikli testereyi temele vermek için çalıştırmış.... HIR HIRRR HIRRRRRR....
Hayatından hiç duymadığı boyle bir ses ile irkilen ve sesin nereden geldiğini anlayamaya çalışan Temel
- ULA BU DA NEEE!!!!!!!
diye bağırmış....
Velhasıl şimdi siz indexleri filan yeniden oluşturma deyince...
Ben de birden hatırlayamadım o da ne ki?
Hayal meyal hatırlıyorum yıllar önce clipper da yapardık galiba ama paradoxu pas geçince unuttuk bu tür şeyleri...
Ama merak etmeyin Firebird de karar kıldığınız sürece inşallah yakında siz de unutacaksınız....