mysql update query hatasi yardim

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
mobilepack
Üye

mysql update query hatasi yardim

Mesaj gönderen mobilepack »

arkadaşlar programcılık deneyimim yıllar öncesine dayanmıyor ama cok başarılı bir projeyi bitirmek uzereyim veritabanım mysql bir adet hastaset ve buna bağlı bir adet hastadetail query kullanıyorum bir adet de rxdbgrid hastadetail tablosunu görüntülüyor burda onay diye bir alanım var buraya resim yerleştirdim onay alanındaki değer 0 olursa imagelist teki 0 resim 1 olursa 1inci resim bunlar tamam bu tabloya kayıt girildiği zaman onay alanına default olarak 0 atılıyor benim onay butonuna bastığım zaman bu sıfır değerlerini 1 olarak update etmem gerekiyorki resim değişsin kodlar aşağıdaki gibi bu arada tekrar hatırlatayım veritabanım mysql aşağıdaki kodu hastadetail query mi eklemem lazım yoksa başka bir query koyup onamı eklemem lazım ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler Yüce Allah kodlama zihninizi açık etsin kolay gelsin

[/code]ONAYQUERY.Close;
ONAYQUERY.Sql.Add('update lbrcikis set barkodonay=:1');
ONAYQUERY.sql.add('where barkodonay=0');
ONAYQUERY.ExecSql ;
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
üzerinde bulunduğunuz kayıdı ( DBGrid de seçili olan kayıt) güncellemenin en pratik yolu Canlı Query kullanarak yapmak bence bunun için güncelleme yapmak istediğiniz kayıtların tutulduğu Query nin RequestLive özelliğini True yapın sonra Onay butonunda şu kod olsun,

Kod: Tümünü seç

if not Query.isempty then
 with Query do
   begin
    Edit;
    FieldByName('onay').AsInteger:=1;
    Post;
  end; 
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

1.Verilen Update cümleciğinde :1 diye bir kullanım hatalı!
2.Bu Update cümleciği tüm barkodonay=0 olanları değiştirir :!:

Amaç tek bir kayıtın barkodonay alanını 1 yapmaksa kayıtın başka bir ayırıcı özelliğini where içinde yazmak gerekir!. Öğrneğin;

Kod: Tümünü seç

ONAYQUERY.Close;
ONAYQUERY.Sql.Add('update lbrcikis set barkodonay=1');
ONAYQUERY.sql.add('where lbrcikis_ID = ' + IntToStr(DBGrid1.DataSource.DataSet.FieldByName('ID').AsInteger);
ONAYQUERY.ExecSql ;
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
MKY
Üye

rsimsek vramadan

Mesaj gönderen MKY »

arkadaşlar ikinizinde yazdığı seyler gercekden beni mst etti okuyunca bir programcılık ouyan öğrenci olarak dedimki ben 0 bile değilmişim dedim....
ben nasıl olacakda kekndimi geliştirecem daha yeni yeni c++ builder görüyoruz okulda. ama daha cok yeniyim galiba yorum yapacak ve yol gösterecek olmadığım kesin.
arkadasın sorusuna verdiğiniz cevap cok etkiledi beni....
Kullanıcı avatarı
mobilepack
Üye

Mesaj gönderen mobilepack »

değerli delphi dostları yazmış olduğunuz yorumlarla sorunumu çözdüm teşekkür ederim
viperyunus
Üye

Re: mysql update query hatasi yardim

Mesaj gönderen viperyunus »

benimde başka birsorum olacaktı ama Adedi diye bir veri alanım,5tane kayıt bulunmakta ,herhangi birini kitabın kiraya gittiği zaman kitabın 1 adedi düşsün yani 5 adet iken 4 de

yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

iyigünler
viperyunus
Üye

bu arada benim veri tabanım sql ve adoquery ile dbgrid üzerine bağladım
tekrardan tşekkürler.
viperyunus
Üye

tamamdır arkadaşlar soruma yanıtı buldum

ADOQuery1.Close;
ADOQuery1.SQL.Clear;
Adoquery1.SQL.add('update kitap set Adedi=Adedi-1 where KitapNo=''' + Edit3.Text+ '''');
AdoQuery1.ExecSQL;