DBISAM DA Veri Tabanı Güncelleme

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
kyilmaz46
Üye

DBISAM DA Veri Tabanı Güncelleme

Mesaj gönderen kyilmaz46 »

Arkadaşlar DBISAM veri tabanı kullanıyorum. Yapmış olduğum bir programda 80 adet fieldım var programın yeni versiyonunda bu field sayısını 95 e çıkardım. yani anlayacağınız veri tabanıma yeni alanlar ekledim. Mevcut veri tabanındaki kayıtlarda bozulma olmadan programın yeni versiyonundaki bu fieldları eski veri tabanıma nasıl eklerim.
not : DBISAM veri tabanı programını kurarak eski veri tabanını güncellemeyi biliyorum. Amacım DBISAM ı kurmadan kullanıcıların kullandığı veri tabanımı güncellemek. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
csyasar
Üye

Mesaj gönderen csyasar »

merhaba;

kardeş bence veritabanının yeni halini boş olarak eski vt yi yedekleyip programın data dizinine at. daha sonra eski vt'a bağlantı yap ve verileri yeni vt'a aktar. bence en mantıklı yol bu. bazen dolu tabloya field eklerken vt bozulabiliyo. bunu da engellemiş olursun.
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

DBIsam2ın hangi sürümünü kullanıyorsunuz. DBIsam'da Query var ve bildiğim kadarıyla ALTER TABLE komutunu destekliyor. Bu da bir Query'de gerekli cümleleri çalıştırarak alanları ekleyebilirsiniz demek.

İyi bir yedek alarak bir kaç deneme yapın, olur sanıyorum.

Kolay gelsin.
aLonE CoDeR
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen aLonE CoDeR »

Merhaba.

@Mussimsek'in dedigi gibi "DBISAM" (ilk versiyondan itibaren) SQL-92 ye tam, 99'a da büyük ölçüde destek veriyor."Alter Table" kullanarak çözebilirsiniz..

Kolay gelsin.
kyilmaz46
Üye

Mesaj gönderen kyilmaz46 »

DBIsam2ın hangi sürümünü kullanıyorsunuz. DBIsam'da Query var ve bildiğim kadarıyla ALTER TABLE komutunu destekliyor. Bu da bir Query'de gerekli cümleleri çalıştırarak alanları ekleyebilirsiniz demek

Mustafa Bey DBISAM ın 4.00 versiyonunu kullanıyorum. alter table yi kullanarak nasıl yapacağım konusunda yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

olayım ,

üstte Delphi Forum yazısının altında :ara Arama bölümü var, oraya tıklatın ve açılan pencerede "alter table" yazıp Entera basın :)

Bu metodla çözemeyeceğiniz çok az şey var...

Kolay gelsin.