ip degirtirmek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
ip degirtirmek
Arkadaslar programda bir butona tikladigimda önceden belirtmis oldugum "Local Area Network" ip adresini (192.168.0.12) "Subnet Maskı" (255.255.255.0) ve "DNS server Adresse" nasıl müdahale ettirip değitirebilirim?
Örnek:
Program çalıştırıldığında otomatik ip adresi 172.16.5.33 olan bilgisayarımızın ip adresi 192.168.0.12 olarak SubnetMaskı 255... olarak ve dns adresi 192.168... olarak değişrilecek..
Konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim..
Örnek:
Program çalıştırıldığında otomatik ip adresi 172.16.5.33 olan bilgisayarımızın ip adresi 192.168.0.12 olarak SubnetMaskı 255... olarak ve dns adresi 192.168... olarak değişrilecek..
Konu hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim..
Select * From LiFe Where Your EYES
http://Www.Gebze.Org
http://Www.Gebze.Org
arkadaşım böyle bir program yazmaya çalıştı, sonra pes etti. microsoft böyle bir api yapmamış çünkü tehlikeli olabilir. ipconfig komutuyla baya bir uğraşırsanız ordan ip değiştirilebiliyor. ama ipconfig ayarları parametre olarak almıyor. adım adım soruyor parametreleri. bu nedenle baya uğraştırıcı bir iş. genede uğraşmak istersen kolay gelsin.
Selamlar
Win Xp Pro işletim sisteminde denemdim
Command Prompt ta
Bu komutla ip ve mask değişiyor
Netsh i biraz araştırsan diğerlerinide bulabilirsin. DNS i addr yerine DNS yazarak değiştirebiliyorsun.
Win95/98 de denemedim bu komut varmı ? onuda bilmiyorum..
İyi Çalışmalar.
Win Xp Pro işletim sisteminde denemdim
Command Prompt ta
Kod: Tümünü seç
NETSH INTERFACE IP SET addr "Yerel Ağ Bağlantısı" static 192.168.0.17 255.255.255.0
Netsh i biraz araştırsan diğerlerinide bulabilirsin. DNS i addr yerine DNS yazarak değiştirebiliyorsun.
Win95/98 de denemedim bu komut varmı ? onuda bilmiyorum..
İyi Çalışmalar.
şimdi nette gördüm, konuyla alakalıydıcoderlord yazdı:Böyle şeylerde Linux'u daha çok seviyorum. ifconfig'e parametreyi geç gitsin.

NT-XNIX sistemler arasındaki fark

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^