Terminalden Server görülmekte ve ping atılabilmektedir.
Terminal ve Server dada statik ip tanımlı(192.168.0.1-192.168.0.2... gibi)
Ancak Serverda Firebird guard ve program program calısmasına ragmen
Terminalden program calıstırılamıyor!
Program create edlilirken Veri tabanının yolu text dosyasından okutuluyor
Örnek:(192.168.0.1:c:\Hedef\Veri\data.gdb)
Ancak Terminalden program calıstırılırken (Einterbase error in module hedef.exe at 000C429E unavailable database.) seklinde hata alıyorum
Terminale de firebird client kurulu durumda!
Ne yapmalıyım sizce???
Terminalden Serverdaki Veri Tabanına Baglanma Sorunu?
-
- Kıdemli Üye
- İletişim:
Selam,
terminalde
telnet xxx.xxx.xxx.xxx 3090
komutunu veriniz. Eğer siyah bir ekran çıkar ve birşeyler yazdığınızda cursor ilerlerse problemin port erişiminden olmadığını anlarsınız. Eğer connection hatası verirse server üzerindeki firewall da 3090 portunu açınız, bir önceki mesajda ardaşımın dediği gibi engelleniyor olabilir.
terminalde
telnet xxx.xxx.xxx.xxx 3090
komutunu veriniz. Eğer siyah bir ekran çıkar ve birşeyler yazdığınızda cursor ilerlerse problemin port erişiminden olmadığını anlarsınız. Eğer connection hatası verirse server üzerindeki firewall da 3090 portunu açınız, bir önceki mesajda ardaşımın dediği gibi engelleniyor olabilir.
Doğan Zorlu, İzmir
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
------------------------
"Bu Kitap'ı sana yalnız şunun için indirdik: Hakkında ayrılığa düştükleri şeyi onlara iyice açıklayasın ve Kitap, iman eden bir topluluk için kılavuz ve rahmet olsun." (NAHL 64)
Merhaba,
Eğer Server üzerindeki işletim sistemin WinXP ve Service Pack 2 yüklü ise Güvenlik Duvarı açık iken 3050 nolu portu kapattığı için bağlanamıyor olabilirsin. Ayrıca kullandığın bileşen ne? Yani BDE ilemi yoksa Ibx bileşenleri ile mi bağlanıyorsun? Eğer BDE Kulanıyorsan Terminal üzerindeki BDE'de Interbase Sürücüleri eksik olabilir.
Eğer Server üzerindeki işletim sistemin WinXP ve Service Pack 2 yüklü ise Güvenlik Duvarı açık iken 3050 nolu portu kapattığı için bağlanamıyor olabilirsin. Ayrıca kullandığın bileşen ne? Yani BDE ilemi yoksa Ibx bileşenleri ile mi bağlanıyorsun? Eğer BDE Kulanıyorsan Terminal üzerindeki BDE'de Interbase Sürücüleri eksik olabilir.
Teşekkürler
Bendede aynı sorun vardı sayeniz de çözdüm arkadaşlar Allah Razı olsun Sizlerden 

information = Power