s.a.
M$ Sql Serverde Stored procedure de TUTAR ı fiyat*miktar*Kdv olarak hesaplatıyorum. TUTAR money olarak tanımlı (Float olarak ta denedim). sonuç 1243.8742 olması gerekirken 1243.87433333333333333 gibi bir rakam kaydediyor. Round denedim olmadı, CAST(TUTAR as DEC(10,2)) denedim olmadı. SP içerisinde Print TUTAR yazdığımda 1243,87 görünüyor. fakat Tabloda bu değer saçma sapan küsüratlı görünüyor.
Tabloda 4 kuruş hanesi olsun diyorum. fakat olmadı nedendir?
Delphi tarafında gelmeden düzeltmem lazım. aynı sp den çıkan bilgi 2 sp ye aktarılıyor. Sonuçta rakamda küçükte olsa hata oluşuyor. Birde bu sonuç Logo DB sine aktarılacak. ileride küsürattan dolayı problem yaşarım.
SP içerisinde hesaplatıp DB ye kaydediyorum. çıkan sonucu numeric(15,4) ile düzeltiyorum. Fakat DB e kaydedilen bilginin sonunda küsürat var.( 1243.8722222222222222) gibi.
Olayı şöyle özetleyeyim. Pocket Pc de bir prg. yazdım. PPC de girilen barkod servere gönderiliyor. sonucunda ona ait fiyat geliyor (23,2134). PPc de sadece miktarlar ve fiyat var. bu arada barkodunu aldığım ürünler DB de tutuluyor. giriş bittiğinde sonunu PPC de görüyoruz. (234,3234 gibi)
fakat kayda bastığımda bunların kdv.leri hesaplanarak DB e kaydetmek zorundayım. Burada kdv ile çarptığımda saçma olan uzun bir rakam geliyor. Birde bu rakam LOGO DB sine kaydedilecek. Orada böyle rakam çıktığında PRG. yanlış hesaplıyor. bunu nasıl düzeltebilirim?
Tşk