Paradox ta sorun

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
serbek_tr
Üye

Paradox ta sorun

Mesaj gönderen serbek_tr »

Hayırlı çalışmalar;

Arkadaşlar bir yerde kullanılan bir program var VE PARADOX KULLANIYOR
Programın birde parametresi var yapılan ayarlar doğrultusunda kayıt sayısı 1000 geçtiğinde veya 3. gün bitiminde var olan dosyaları file olarak silip yerine yenisini boşunu koyuyor adamlar böyle yapmış değiştiremiyoruz
bende budatabase den sadece bir query kullanara

Kod: Tümünü seç

select * from aanews.db
Order By SentDateTime Desc
bu şekilde kayıtları alıp kendi firebird database ime aktarıyorum yani ben o table sadece okuyorum 3sn 5sn de bir ve her kayıt okuduğumda aldığım son kaydın geliş saatini bir yere yazıp bir dahaki okumada sadece bu saatten sonra gelenleri alacak şekilde tekrar query çalıştırıyorum bu bahsettiğim program uydudan gelen haberleri alıp paradox a işleyen bir program o yüzden saniye başı bir haber gelme yada aynı anda birden fazla haberin gelme durumu var ve bende seçimlik olarak verilen zaman süresi içinde bu paradox table query ile kontrol ediyorum.

benim kendi programım sizde diğer programın bulunduğu sistemdemi çalışmalı yoksa harici bir sistem üzerinden diğer sistemdeki paradox umu kontrol etmeliyim
bunları sormamdaki amaç benim kontrolüm nedeni ile diğer programda herhengi bir sorun olmasını istemiyorum ayrıca aynı yada ayrı sistem olması durumunda dbe ayarlarını nasıl yapılandırmalıyım
Procedure Forum.Imza(Sender: TObject)
Begin
ShowMessage('Her türlü fikire, Her zaman açığım')
End;