Delphi'de Karşılaşılan Sorunlar
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
Delphi'de Karşılaşılan Sorunlar
selamlar. Yeni bi bilgisayar aldım ve delphiye başladım (öğrenmeye). Şimdi ben editör sayfasında kod yazarken birden takılıyo makine, pencere yanıt vermiyo. ben de cebren kapatmak zorunda kalıyorum. makinenin performans sorunu yok, yani konfigürasyon yeterince iyi. service pack 2 li xp den olur demişlerdi, normal xpyi kurdum. onda da sorunu çözemedim. noolacak benim bu halim, yardımcı olabilirseniz, bi fikriniz varsa da benimle paylaşırsanız sevinirim. İyi çalışmalar diliyorum. Seminere gelicem. Görüşmek üzere...
En son huseyinkucuk tarafından 04 May 2005 01:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
Aramıza Hoş geldiniz.
bu işe yeni başlıyorsunuz. Çok güzel iyi bir seçim yapmışsınız. İlk adım olarak imzamda yer alan Forum kurallarını okumanızı rica ederim. Başlığınızı konunuza göre düzeltmeniz de ikinci ricam olacaktır.
Teşekkür Ederim...
bu işe yeni başlıyorsunuz. Çok güzel iyi bir seçim yapmışsınız. İlk adım olarak imzamda yer alan Forum kurallarını okumanızı rica ederim. Başlığınızı konunuza göre düzeltmeniz de ikinci ricam olacaktır.
Teşekkür Ederim...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
Estağfurullah... 

Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
önceki mesaja ilave
özür dilerim. Neler yaptığımı da yazıcaktım, unutmuşum.
Yeni başlıyorum, işte şimdilik diziler, dinamik diziler vb. şeyler yapıyorum. Veri tabanını kullanmaksızın (yani sadece dizilerde tutularak) bi öğrenci takip programı yapmaya çalıştım (program dediğim sadece bi form, 4 düğme 4 edit nesnesi yani), yapabildim en sonunda. Editör sayfasında kod yazarken (yani const falan yazıyom veya edit1. diyom yanında açılan kutu açılamadan kilitlenebiliyo, yani bu 50'de bir falan oluyo ama oluyo, tam diyorum olayı çözdüm, uygun formülü buldum, tak pencere yanıt vermiyo, olayın ruhunu da kaçırıyom. hadi en baştan motive ol. Olay bu yani. teşekkürler...
Yeni başlıyorum, işte şimdilik diziler, dinamik diziler vb. şeyler yapıyorum. Veri tabanını kullanmaksızın (yani sadece dizilerde tutularak) bi öğrenci takip programı yapmaya çalıştım (program dediğim sadece bi form, 4 düğme 4 edit nesnesi yani), yapabildim en sonunda. Editör sayfasında kod yazarken (yani const falan yazıyom veya edit1. diyom yanında açılan kutu açılamadan kilitlenebiliyo, yani bu 50'de bir falan oluyo ama oluyo, tam diyorum olayı çözdüm, uygun formülü buldum, tak pencere yanıt vermiyo, olayın ruhunu da kaçırıyom. hadi en baştan motive ol. Olay bu yani. teşekkürler...
29.04.2005 tarihi itibariyle Delphi öğrenmeye başlayan yeni bir kullanıcı sayılabilirim.
-
- Kıdemli Üye
Merhaba.
Sorunun Delphi ile ilgisi yok.Makinanızda virüs, trajan, spy türü ya da buna benzer bir şey var muhtemelen..Aklıma gelen diğer neden de donanımdan kaynaklanabileceği..
- HP Celeron 6.2 Notebook (Desktopa göre daha yavaştır)
- 256 Ram
- 30 GB HDD
Delphi, PhotoShop, Excel, Winamp çalışıyor, kilitlenen hiçbir şey yok..
Kolay gelsin.
Sorunun Delphi ile ilgisi yok.Makinanızda virüs, trajan, spy türü ya da buna benzer bir şey var muhtemelen..Aklıma gelen diğer neden de donanımdan kaynaklanabileceği..
- HP Celeron 6.2 Notebook (Desktopa göre daha yavaştır)
- 256 Ram
- 30 GB HDD
Delphi, PhotoShop, Excel, Winamp çalışıyor, kilitlenen hiçbir şey yok..
Kolay gelsin.
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
Büyük ihtimal sorun donanımdan kaynaklanıyor. Virüs olamaz çünkü XPyi sildim, herşeyi sildim (kök dizini bile sildim) baştan kurdum, hemen ardından delphiyi kurdum ve sorun tekrar başgösterdi. Delphide de problem olamaz çünkü başka bilgisayarda denedim aynı cd'yi, onda takılmadı. Çözemedim gitti ya. Hani program derlenirken kitlense tamam diyecem, derlerken çok işlem yapıyo falan, bi sorunlar da var kitleniyo. Ama bu normal kod yazarken kitleniyo. Neyse, Allah yardımcım olsun. İlgilendiğiniz için teşekkürler. Umarım yakında ben de bazı kişilere yardımcı olabilecek düzeye gelirim. Kendinize iyi bakın...
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
sanmıyorum.
ekran kartı veya ram problemi olduğunu sanmıyorum. böyle bişey olsa heralde bir sürü daha problemim olurdu (özellikle oyunlarda). Ama başka problem yok. Yaf başka problem olsa bu kadar üzülmem, sadece delphi'de oluyo, bu da kendimi çaresiz hissetmemi sağlıyo. Acaba 98 mi kursam. Kalın sağlıcakla, cumartesi görüşmek üzere...
- huseyinkucuk
- Üye
- İletişim:
hocam teşekkür ederim, eve gider gitmez ramleri (daha doğrusu ram'i) çıkartıp takacam (valla kontrol deyince aklıma bi bu geliyo, başka ne yapabilirim, tozunu alayım mı?). Umarım problem budur, yoksa birilerinin sırf benimle oynamak için bilgisayar içine donanımsal bi virüs koyduğuna inanıcam. Kendinize iyi bakın...