Asagidaki gibi bir SQL sorgumda 20 gibi bir kayit dönüyor.asil amacim ayni anda hem listeleme,hemde listelenen kayit sayisini bulmak.
"SELECT" ten sonra "COUNT(*)" falan ekliyorum çalismiyor.bu arada klavye biraz afalladi
SELECT
CARIKODTANIM.GRUPKOD,CARIKART.KOD,CARIKART.AD,
CARIKART.SOY,CARIKART.BSTK1,CARIKART.BSTK2,CARIKART.BSTK3
FROM CARIKODTANIM,CARIKART
WHERE CARIKART.KOD1=CARIKODTANIM.KODLAR
AND
CARIKART.KOD1=40
Aslında queryinin RecCount undan dönen sonuç alınabiliyor ama herzaman sağlıklı olmuyor en sağlıklı çözüm için önce count dönürdüğün sorguyu çalıştırıp bi değişkene alıp sonra listelettiğin sorgunu çalıştırman.
SELECT
CARIKART.SOY,CARIKART.BSTK1,CARIKART.BSTK2,CARIKART.BSTK3, (select Count(*) from tablo) as Toplam
WHERE CARIKART.KOD1=CARIKODTANIM.KODLAR
AND
CARIKART.KOD1=40
Bu şekilde olması lazım ama Denemedim açıkcası. Mantık olarak tabi
kısmını da unutmamak lazım tabi, içe yazdığınız select ayrı bir döngü olarak çalışır ve her satırda çalıştırır bunu, bence önce tek birsefer çalıştırıp bir değişkene almanız daha hızlı olabilir, bir deneyin derim.
( parantez hatasi veriyor yine.
SQL komutunun çogu yerinde denedim kimisinde 'as' hatasi veriyor.
"SELECT" ten sonra kullandim bi sefer "token unkown CARIKODTANIM" hatasi veriyor.
Veritabanın nedir ? Veritabanın desteklemiyor olabilir Ayrıca Naile Hanım ın verdiği yöntem daha mantıklı ben sadece SQL de yapılabileceğini söylemek için yazmıştım kafan karışmasın
@husonet' in verdiği kod işinizi görmesi lazım, zira özellikle başka bi hata mı var diye test ettim çalışıyor, ancak her satıra bu değeri de ekliyor, eğer gridde görmek istemiyorsanaz gridi özelliştirmelisiniz bu durumda..
arkadaslar sagolun kod çalisti ve dogru sonuc veriyor.hüseyin hocam sizin kodunuz saglam çalisiyor sadece KOD1 yerine KOD1_ID,KODLAR yerine KODLAR_ID yaptim çalisti.dalginligima gelmis.kusura bakmayin
SELECT
CARIKART.SOY,CARIKART.BSTK1,CARIKART.BSTK2,CARIKART.BSTK3 ,
(select Count(*) from CARIKODTANIM,CARIKART WHERE CARIKART.KOD1_ID=CARIKODTANIM.KODLAR_ID and
CARIKART.KOD1_ID=40 ) as Toplam
WHERE
CARIKART.KOD1_ID=CARIKODTANIM.KODLAR_ID
and
CARIKART.KOD1_ID=40