çalışan programı taskbarda göstermek
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
çalışan programı taskbarda göstermek
arkadaşlar mrb.
programımda onlarca form var formlardan herhangi birini simge durumunda küçülttüğümde açık olan diğer formlar ekranda kalıyor birde formu simge durumunda küçülterek masaüstüne atıyor,
benim yapmak istediğim program içinde herhangi bir formu simge durumunda küçülttüğümde taskbarın üzerine küçültsün ana formu simge durumunda küçülttüğümde ise açık olan bütün formlar taskbar üzerine küçülsün
yardımlarınız için teşekkürler.
Burak BİTİKÇİ
programımda onlarca form var formlardan herhangi birini simge durumunda küçülttüğümde açık olan diğer formlar ekranda kalıyor birde formu simge durumunda küçülterek masaüstüne atıyor,
benim yapmak istediğim program içinde herhangi bir formu simge durumunda küçülttüğümde taskbarın üzerine küçültsün ana formu simge durumunda küçülttüğümde ise açık olan bütün formlar taskbar üzerine küçülsün
yardımlarınız için teşekkürler.
Burak BİTİKÇİ
-
- Kıdemli Üye
-
- Kıdemli Üye
Kod: Tümünü seç
Frm1.FormClose(Sender: TObject; var Action: TCloseAction);
begin
Action := caFree;
Frm1:=nil;
end;
Merhaba...
- Projede sadece AnaForm'un Window Parenti Taskbar, diğerleri AnaForm gibi düşünürsek şu çözümü denemiştim olmuştu... Forumda daha önce bahsi geçmişti ama burada da bulunsun...
- Ana form dışındaki her forma aşağıdaki ve benzerlerini ekle...
Form2 için ekleyeceğin...
- Hangi forma eklersen o form direk Taskbar'a minimize olacaktır...
Başarılar...
- Projede sadece AnaForm'un Window Parenti Taskbar, diğerleri AnaForm gibi düşünürsek şu çözümü denemiştim olmuştu... Forumda daha önce bahsi geçmişti ama burada da bulunsun...
- Ana form dışındaki her forma aşağıdaki ve benzerlerini ekle...
Form2 için ekleyeceğin...
type
TForm2 = class(TForm)
protected
procedure CreateParams(var Params: TCreateParams); override;
procedure TForm2.CreateParams(var Params: TCreateParams);
begin
inherited;
Params.WndParent := GetDesktopWindow();
end;
Başarılar...
merhaba @serkan ustam,
muharrem ustamın cevabına karışmak uygun olmaz ama verdiği ilk kodu editörde type altına kopyala yapıştır ve sonra ctrl+shift+c ye bas editörün end. satırından önce sana procedure yi açacak ve ikinci kodu oraya yazacaksın.
kolay gelsin
muharrem ustamın cevabına karışmak uygun olmaz ama verdiği ilk kodu editörde type altına kopyala yapıştır ve sonra ctrl+shift+c ye bas editörün end. satırından önce sana procedure yi açacak ve ikinci kodu oraya yazacaksın.
kolay gelsin
Şefkat-u Merhamette Güneş Gibi Ol.
Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.

Başkalarının Kusurunu Örtmekte Gece Gibi Ol.
Sehavet-u Cömertlikte Akarsu Gibi Ol.
Hiddet-u Asabiyette Ölü Gibi Ol.
Tevazu-u Mahviyette Toprak Gibi Ol.
Ya Olduğun Gibi Görün Ya Göründüğün Gibi Ol.