Merhaba arkadaşlar
Problem şu ki
Yaptığım programda aynı formu birden fazla create ediyorum. Her create olayında önceki formları gizliyorum ve her oluşturulan form için bir buton oluşturuyorum ve butonun captionunu oluşturulan formun captionuna eşitliyorum.
Ancak daha sonradan gizlenen formlardan istediğimi çağıramıyorum. Bu işlemi nasıl yapabilirim. Biraz daha açarsam
yeni bir form oluşturduğumda captionu "yeni form" olan bir form ve ana formumun üzerinde yine captionu "yeni form" olan bir buton oluşturuyorum. Yapmak istediğim yeni form butonuna bastığımda gizlenmiş olan yeni form başlıklı formun aktif olması
istenilen formu nasıl aktif hale getirebilirim?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
istenilen formu nasıl aktif hale getirebilirim?
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.
Merhaba,
çok ilginç bir yöntem. Bence çok gerekli olmadıkça standart windows yöntemlerinden sapmayın. Bu ufak nottan sonra,
1. Eğer gizlemeniz gerekiyorsa Hide yöntemiyle gizleyebilir, Show ile tekrar gösterebilirsiniz.
Form1.Hide, Form1.Show gibi.
2. eğer formdaki bilgilerin kaybolması problem olmayacaksa, formu Free ile yok edip, gerektiği zaman Create ile tekrar oluşturabilirsiniz.
Kolay gelsin.
çok ilginç bir yöntem. Bence çok gerekli olmadıkça standart windows yöntemlerinden sapmayın. Bu ufak nottan sonra,
1. Eğer gizlemeniz gerekiyorsa Hide yöntemiyle gizleyebilir, Show ile tekrar gösterebilirsiniz.
Form1.Hide, Form1.Show gibi.
2. eğer formdaki bilgilerin kaybolması problem olmayacaksa, formu Free ile yok edip, gerektiği zaman Create ile tekrar oluşturabilirsiniz.
Kolay gelsin.
sorunu şu şekilde hallettim
ilgilerinden dolayı arkadaşlara teşekkür ederim.
aşağıdaki kod ile captionu buton1 in captionuna eşit olan form aktif yapılıyor
procedure Tgir.Button1Click(Sender: TObject);
var
i:integer;
begin
For I := 0 To application.ComponentCount-1 Do
Begin
If ((application.Components is Tform) And ((application.Components as Tform).caption=Button1.caption)) Then
begin
try
(application.Components as Tform).show;
except
end;
end;
End
end;
ilgilerinden dolayı arkadaşlara teşekkür ederim.
aşağıdaki kod ile captionu buton1 in captionuna eşit olan form aktif yapılıyor
procedure Tgir.Button1Click(Sender: TObject);
var
i:integer;
begin
For I := 0 To application.ComponentCount-1 Do
Begin
If ((application.Components is Tform) And ((application.Components as Tform).caption=Button1.caption)) Then
begin
try
(application.Components as Tform).show;
except
end;
end;
End
end;
Bilgi paylaşıldıkça güzeldir.