Interbase de Kayıt Araken Büyük Küçük Harf Sorunu

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
myonur
Üye

Interbase de Kayıt Araken Büyük Küçük Harf Sorunu

Mesaj gönderen myonur »

Herkese iyi günler

Interbase de kayıt ararken case insensitive gibi büyük küçük harf duyarlılığını dikkate almayan interbase fonksiyonu varmı acaba ?

Özellikle Php üzerinde bu sorunu nasıl giderebilirim ?

herkse kolay gelsin Arkadaşlar
Kullanıcı avatarı
gkimirti
Admin

Mesaj gönderen gkimirti »

veritabanında text alanları ya kucukharf yada buyuk harf olarak girip arama stringini lowercase veya uppercase benzeri fonksiyonlar ile (vt de hangisi kullanılmıssa) probleminizi asabilirsiniz
ÜŞENME,ERTELEME,VAZGEÇME
myonur
Üye

Sonucu Buldum

Mesaj gönderen myonur »

Hayır Arakadaşım öyle olmuyor ancak şöyle oluyor

select * from employee where firstname CONTAINING 'RoBeRt'

herkese kolay gelsin
myonur
Üye

Arkadaşlar Bu siteyi çok seviyorum

Mesaj gönderen myonur »

Arkadaşlar Bu siteyi çok seviyorum

Bir soru soruyorum hemen cevap alabiliyorum. İnşaallah sitemizin başına bir şey gelmez.
Siteyi hazırlayana, emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
name
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen name »

"CONTAINING" ilk defa görüyorum. Harika :lol: :lol: :lol:
Sağol.
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Paradox için ?

kolay gelsin
DOĞUNUN SINIR TAŞI ERZURUM'UN DADAŞ'I
EFE'Sİ VAR İZMİR'İN EĞİLMEZ TÜRK' ÜN BAŞI
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Paradox için olmuyo galiba :oops:
Kullanıcı avatarı
y.kulac
Üye

Mesaj gönderen y.kulac »

paradox için eski bir projemdeki kod şöyle idi

tablonun adı= Malzeme_Giris
sorgulanacak alanın adı = Malzeme_Adi

edit1 in onchange olayına aşağıdaki kodu yazıyorum. büyük küçük harf ne yazarsam istediğim sonucu buluyorum.

Kod: Tümünü seç

Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('Select * from Malzeme_Giris');
Query1.Sql.Add('Where Lower(Malzeme_Adi) Like Lower('''+Edit1.Text+'%'')order by DemirbasNo');
Query1.Open;
kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

@FAOsoft, sadece link verip yorum yapmamak bence hoş durmuyor, sence ? Herhalde acelen vardı. :lol:

- Verdiğin linkteki kodun @y.kulac'ın yazdığına göre farkını özetlersen daha faydalı olurdu. 8) Hani Türkçe harflerde olası karşılaşılan durumu falan... :wink:

- Ek olarak da kodu buraya kopyala yapıştır zahmetine girersek, arama yaparken gereken anahtar sayısı çoğalır, ihtiyacı olacak başkaları da kolayca erişebilirler... :idea:
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

Merhaba,
İnanırmısın bilmem gerçekten vaktim yoktu ancak vakit darlığı sebebiyle sadece link verdim diye bir mazeretim yok.. Sitemi takip edenler varsa veya beni tanıyanlar bilir katıldığım tüm sitelerde kaynağı copy paste yapıp siteye eklemedim. hep link veririrm. aynı şekilde sitemdende buradaki yazıları direk link olarak cevvaplıyorum. http://www.oledeye.com a vb. sitelerde nickim aynıdır arayıp benim ezelden beri bunu yaptığığımı görecceksiniz.
ancak sanırım haklısınız söz vermiyorum ama bu alışkanlığımı bırakmaya çalışırım :)
Link vermeyide @mussimsek adminimden onay alarak verdim.zira ilerde bu mesajın karşıma çıkacağını tahmin ediyordum. :)
verdiğim linkteki ile farkı ne diyorsan detaylı olarak mantığını anlatıyor linkte. bilenler için farkı yok tabiiki.
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

- Merhaba...

- Sorun link verip vermemek değil ki :oops: Kaynak refere etmek adına link verilmesinde bir sakınca görmüyorum. :lol:

- Sadece; senin de bildirdiğin, bahsi geçen ezeli uygulamayı -şahsi fikrimce- uygun bulmadığımı bildirmek istedim. :idea: @mussimsek'in link verme özgürlüğünü, salt link vererek geçiştirmek doğru bir uygulama değil...

- Nasıl izlenimler ediniyorum biliyor musun, cevap verenin konudan emin olmadığı, teşbihe düşmek kaygısından kurtulmak için referans verdiği şeklinde.

- Kendine ait bilgi birikimine haksızlık ettiğin şeklinde değerlendirdiğim için üzgün olduğumdan bu satırları yazıyorum. Sen de hak veriyorsundur minik bir açıklama bile link ile refere ettiğin bilgiyi daha da değerli kılacaktır. :o

- Bu sözüm geneledir, bu gibi küçük hatırlatmaları yaptığım için kırılmayın veya suçlama gibi de algılamayın. :wink:

- Diğer başlıkta gördüğüm şekilde bir uygulama görmek çok güzel... :o
Resim
Resim ....Resim
sako
Üye

Mesaj gönderen sako »

Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('Select * from Malzeme_Giris');
Query1.Sql.Add('Where Lower(Malzeme_Adi) Like Lower('''+Edit1.Text+'%'')order by DemirbasNo');
Query1.Open;
yukarıdaki kodda type mismatch in expression hatası veriyor.

aşağıdakinde ise

IF Edit1.Text<>'' THEN
Begin
Query1.Close;
Query1.SQL.Clear;
Query1.SQL.Add('select * from MUSTERI WHERE upper(ADI)=:AD’); //hata veren satır
Query1.Params[0].AsString:= formtyaz(Edit1.Text);
Query1.Open;
End;
[Error] Unit1.pas(112): Unterminated string diyor

kolay gelsin..
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

)=:AD’); 
Buradaki tırnak işaretini siilip tekrar yaz
tırnak işareti nasıl değişmişse anlamadım :oops:
Kullanıcı avatarı
Fatih!
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen Fatih! »

@mrmcop
öncelikle şunu belirtmek isterim ki bilmediğim konuyu açıkça bilmiyorum derim. Hiç kimse mükemmel değildir. bu yüzden ben herşeyi biliyorum demiyorum. bilmediğimi kimseye tavsiye etmem veya cevaptan emin değilsem kesinlikle cümle içinde bunu belirtirim.
link vermek ile konu hakkında açıklama yapmak kesinlikle fayda sağlar ve daha iyi bir cevap olduğunada eminim ancak şu sıralar MySQL Konusunu işliyorum ve çok yoruluyorum açıkçası. benimde amacım programcılarımızın daha iyiye gidebilmeleri. bu yüzden her konu hakkında en azından bir giriş bilgisi vermeye çalışıyorum.
bu yoğunluk içinde ne kadar açıklama ekleyebilirim bilemiyorum ama şu kadarını söyleyebilirim bazılarına yardımcı olabildiğimi sanıyorum