Otomatik Msde Kurulumu

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Otomatik Msde Kurulumu

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Merhaba,Hazırladığım uygulamada MSDE* kullanmak istiyorum.Msde nin kurulumunu otomatik yaptırıp veri tabanını otomatik olarak register ettirmem mümkün mü?Bunu nasıl yapabilirim?İnno setup üzerine araştırdım ancak pek bir çözüm bulamadım.

*Mİcrosoft Desktop Engine: Ms Sql Server ın bedava ve birazda kırpılmış verisyonudur.
Kullanıcı avatarı
undefined
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen undefined »

Valla bahsettiğin sorunla bende uğraşmıştım. Eğer program sadece local kullanılacaksa bence Msde'yi boşver. Firebird embedded kullan. Sadece 2 mblık bir dll'yi programın yanında götürmen kafi... Kurmana gerek yok.
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Evet.Firebird iyi bir çözüm olabilir.Ancak projenin bir kısmını tamamladım.Bunun yanında aşırı zaman sıkıntım var.Biran önce projeyi tamalamam gerekişyor.Bunun yanında firebird ü hiç bilmiyorum.Sadece şimdiye kadar forumdan takip ettiğim kadarı ile bilgi sahibiyim.Artık seminerden sonra Firebir ile çalışmaya başlıyacağız :)