Herkeze merhaba.
Ben foruma yeni üye oldum.
Delphi de kendi çapımda bir program yazmaya çalışıyorum.
Delphi ye de yeni başladığım için takıldığım bir konuda yardımlarınızı bekliyorum.
Şöyle bir işlem yapmaya çalışıyorum:
dbedit10.text := currencytostr(strtocurency(dbedit16.text) / strtoint(dbedit7.text));
Ama Şöyle bir hata mesajı alıyorum:
[Error] Unit5.pas(71): Undeclared identifier: 'currencytostr'
Yapmaya çalıştığım işlem saçma yada cevabı çok basit olabilir.
Acemiliğime sayın.
Yardımlarınız için çok teşekkür ederim.
Sami...
strtocurrency ?
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
strtocurrency ?
Karanlıga küfredecegine bir mum yak.
Öncelikle aramıza hoşgeldiniz.
Alan tipiniz nedir? Float mu Currency mi? şayet sayısal tipta bir alan tanımız varsa direk dataset ten yararlanarak aritmetik işlemler yapabilirsin daha basit ve kullanışlı olur.
örnek
dataset.fieldbyname('toplam').ascurrency := dataset.fieldbyname('ad').ascurrency * dataset.fieldbyname('fiat').ascurrency;
gibi;
kalay gelsin...
Alan tipiniz nedir? Float mu Currency mi? şayet sayısal tipta bir alan tanımız varsa direk dataset ten yararlanarak aritmetik işlemler yapabilirsin daha basit ve kullanışlı olur.
örnek
dataset.fieldbyname('toplam').ascurrency := dataset.fieldbyname('ad').ascurrency * dataset.fieldbyname('fiat').ascurrency;
gibi;
kalay gelsin...
Gazete manşetleri
* DİKKAT :Lütfen forum kurallarını okuyalım ve uyalım...!
* Warez,crack vs. paylaşımı kesinlikle yasaktır.
s.a.
currencytostr fonksiyonunun olduğu ünit (şuan bakamıyorum) açık olmadığı için yapıyor olabili. currencytostr ifadesinin üzerinde f1 e basarsanız hangi ünitte olduğunu bulabilirsiniz. onu uses kısmına eklerseniz sorunun çözülmesi lazım. (tabi sorun buysa:)
kolay gelsin
currencytostr fonksiyonunun olduğu ünit (şuan bakamıyorum) açık olmadığı için yapıyor olabili. currencytostr ifadesinin üzerinde f1 e basarsanız hangi ünitte olduğunu bulabilirsiniz. onu uses kısmına eklerseniz sorunun çözülmesi lazım. (tabi sorun buysa:)
kolay gelsin
Duyduğun Şeylerin Söylediklerim Olduğuna Eminim Ama
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
Anladığın Şeylerin Anlatmak İstediklerim Olduğuna Emin Değilim
merhaba,
yanlış hatırlamıyorsam o fonksiyonunun adı CurrencyToStr değilde CurrToStr olması gerekiyor.
iyi çalışmalar.
yanlış hatırlamıyorsam o fonksiyonunun adı CurrencyToStr değilde CurrToStr olması gerekiyor.
iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr