Web Tasarımı

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
bilgvadisi
Üye
İletişim:

Web Tasarımı

Mesaj gönderen bilgvadisi »

merhaba web tasarımına başlamadan önce temel olarak neleri bilmem gerekli
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

Web tasarımına girmeden önce programlama nedir onu öğren. Programlama dili öğrenmeden öncede Algoritma öğren. Daha sonra web tasarımına geçersin. Sadece web ile uğraşacaksan;

Algoritma -> HTML -> Java Script -> PHP vey ASP.Net + SQL şeklinde bir sıra izleyebilirsin.

Bu sadece programlama kısmı. Görsellik katmak istiyorsan;

+ -> PhotoShop (ve alternatifleri ) veya Flash veya Max veya Maya .....

Kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

hocam temel olarak html öğren, bunu ilk başlarda frontpage ile yaparsın sonrasında html in komut mantığını anlamaya çalış etiket yapısı filan ardından sonra asp ye geçersin. sonra da asp.net bir yerlerinden başla işte zaten gerisi çorap söküğü gibi gelir. Ancak Tavsiyem hiçbir zaman bir yerlerden alıntı script kullanma bu şekilde kopyala yapıştırla bişey öğrenemezsin. başın çok ağrır en ufak şeylerde o yüzden al bi kitap yada bul kaynak kendin yaz. takıldığın noktalar olursa sor buraya yardımcı olabilecek arkadaşlar var. Yeterki biryerlerden başla.

Kolay gelsin
bilgvadisi
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen bilgvadisi »

teşekkür ederim arkadaşlar verdiğinniz cevaplar beni çok sevindirdi
özellikle kıvanç arkadaşıma tşk
haklısın ...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

muskut un dediklerine katılmakla beraber .aspneti de söyleyebilirim.

saygılar
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim
t-hex
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen t-hex »

Merhaba,
Ayrıca JavaScript ve CSS (Cascading Style Sheet) de öğren tam olsun :)
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

Hocam ben karar değiştirdim. Boş ver bunları, aklın varsa hiç bulaşma, en güzeli ticaret. Para kazanacam diyorsan ticaretle uğraşmak en güzeli :) Benim kendi düşüncem şudur ki "program yazmak akıllı adamın işi değil". Bu benim düşüncem. Hep bunu söylerim bana programcılığı soranlara :) Neyse bu konunun yeri burası değil. Aklıma geldi, parmaklarım bunları yazıya döktü.

Ben şu web ile ilgili bişey daha söyleyecem. Eğer web kısmında yoğunlaşmak istiyorsan, kod yazmanın yanında sanatsal bir bilgi birikimininde olması gerekmekte. Siteler var "şiir" gibi, siteler var "ölüm fermanı" gibi. Birini okudukça okuyasın gelir, birine bakmaya bile yeltenmezsin. Eğer bu işe ciddi olarak girecem diyorsan; renkler, sanatsal öğeler, ışıklar... gibi bazı terimleri, aralarındaki ilişikleri araştır öğren derim. Hatta bu konuda ilk aklıma gelen "3ds Max 5, Ted Boardman" nın kitabı, ilk 15-20 sayfasını okumanı öneririm. Kitabı eş dosttan bi araştır belki elinde olan vardır.

İnan gereksiz gibi görünen bu unsur aslında en önemli kısım. Ki özellikle Türk halkı olarak içerikten çok görselliğe önem veririz. (Kartal arabasına 50 çeşit ışık, bant, deri koltuk... gibi şeyleri takan biziz. Peki arabanın içeriği ne? fıssss) Yapacağın çalışmalar Türkiye sınırları içinde ağırlıklı olacağı için görsel kısmını çok iyi yapman gerekir. Bu yüzden görsel tasarımları çıkaracak yazılımlarada ağırlık vermeni öneririm.

Bu işleri profesyonel yapan insanlar bile bazen şu arayüz olayını çok hafife alıyorlar. Size örnek vereyim; http://www.haberturk.com sanırım bu siteyi bilmeyenimiz yoktur. Ama arayüzü beş para etmez. İçerik sürekli güncellensede, her an yeni haber gelsede , büyük bir kuruluşun bir web dalı da olsa, arayüzü çok kötü. Bunu mail atıp kendilerine de dedim, sağolsunlar; hiç ilgilenmediler :) cevap vermeye yeltenmediler bile.

Neyse , sen daha kalitelilerine imza atarsın inş.

hadi kalın sağlıcakla...
Kullanıcı avatarı
MicroChip
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen MicroChip »

reklam olmasın ama sitemde CSS ve javascript dersleri ve örnekleri mevcuttur :D
Kafkas Kartalı Kabarday
Sitesi!= http://www.ahmetceylan.com
Resim