Intraweb uygulamaları için web sunucusu yapılandırması

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Intraweb uygulamaları için web sunucusu yapılandırması

Mesaj gönderen vkamadan »

merhaba ,
Intraweb ile şu an kendi makinamda çalışan web uygulamaları denemeleri yapıyorum.
bildiğiniz üzere Intraweb uygulamasını çalıştırmak istediğimde kendisine ait bir Application Server devreye giriyor ve uygulamanın çalışmasını bu serverdan sağlıyorum. açılan sayfada her istek gönderdiğimde , adres satırının değiştiğini gözlemliyorum.
örneğin aynı butona basmama rağmen;

Kod: Tümünü seç

http://127.0.0.1:1848/EXEC/0/30D49E000867B6F635C7E240
http://127.0.0.1:1848/EXEC/1/30D49E000867B6F635C7E240
http://127.0.0.1:1848/EXEC/2/30D49E000867B6F635C7E240
gibi ,
şimdi asıl sormak istediğim bu Intraweb uygulamasını nasıl yayımlayabilirim.
teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

O Application sunucusu sadece test etmen için. Projeni ISAPI DLL veya CGI şekline dönüştürmen lazım. Application sunucuyu kullanmanı tavsiye etmem. Bir Web server kadar performanslı çalışmayacaktır, hatta arada çökebilir.

Bunun için wizard'ında bu ikisinden birini seç (benim tavsiyem ISAPI DLL) boş bir intraweb projesi oluşsun. Daha sonra program kodlarını buraya aktar. Esasında uses satırından birkaç şeyi silerek de yapabilirsin. Ama bu şekilde yapman iyi olur. Sonra IIS server'da DLL'lerin çalışacağı yere execute hakkı vereceksin ve HTML sayfasından bu DLL'e link vereceksin.

http://127.0.0.1:1848/EXEC/0/30D49E000867B6F635C7E240 gibi satırlar Intraweb session bilgisi için kullanılıyor. Aynı şeye post ile gönderilmiyorsa php ile yapılan sayfalarda da rastlarsın.
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

@coderlord merhaba ,
evet tarif ettiğin gibi projeyi DLL olarak web sunucusunda çalıştıdırm. çok teşekkür ederim.

bir kaç öneriye ihtiyacım olacak;
-sizce intraweb ile uygulama geliştirmek güvenlimi?
-uygulamanın çalışacağı web sunucusu oluşan uygulama DLL si haricinde Delphi paketlerine ihtiyaç duyacakmı?
-bu tarz bir uygulamayı uzak noktalardaki bayiler arasında iş akışını sağlamak gibi orta seviye bir projede kullanmak istiyorum sizce iyi bir kararmı?

teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

vkamadan yazdı:@coderlord merhaba ,
evet tarif ettiğin gibi projeyi DLL olarak web sunucusunda çalıştıdırm. çok teşekkür ederim.
Rica ederim. :)

bir kaç öneriye ihtiyacım olacak;
-sizce intraweb ile uygulama geliştirmek güvenlimi?
Intraweb mükemmel bir ortam. Atozed'i kutlamak lazım. Uygulamanı güzelce tasarladıysan. Memory Leak olmadığından emin olduysan bence yeterince güvenli. Intraweb ile hazırladığım 2 DLL 1 senedir mükemmelen çalışmaktalar.
-uygulamanın çalışacağı web sunucusu oluşan uygulama DLL si haricinde Delphi paketlerine ihtiyaç duyacakmı?
Şöyle ki. Kullandığın bileşene göre duyacak tabii ki. Mesela Firebird'e bağlanıyorsan GDS32.DLL'e, ClientDataset kullanmışsan MIDAS.DLL'e ihtiyacı olacaktır. DBExpress ise bağlandığın VT'ye göre değişen DLL'ler eklemen gerekir. Bu tür bağımlılıkları Delphi klasöründeki DEPLOY.TXT'den detaylı şekilde öğrenebilirsin.
-bu tarz bir uygulamayı uzak noktalardaki bayiler arasında iş akışını sağlamak gibi orta seviye bir projede kullanmak istiyorum sizce iyi bir kararmı?
Harika bir karar. Tasarlaması çok kolay. PHP ve benzerlerine göre de çok hızlı bir uygulama olacaktır. IIS'de yetkileri iyi ayarlaman gerekir. Açık kapı bırakma yani. ;)
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

@coderlord ,
önerilerin için çok teşekkür ederim , adete elinden bal damlıyor :D
çalışmalarınızda başarılar diliyorum.

unutmadan bir soru daha , DLL yi çalıştırdıktan sonra bir daha makinayı başlatmadan derleyemiyorum , unregister etmeyi denedim ama olmadı.
pratik bir öneriniz varmı?
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

Merhaba,
ISAPI Intraweb uygulamasında test amaçlı web sunucusunda projeyi çalıştırdıktan sonra sistemi re-start etmeden projeyi derleyemiyorum DLL yüklendiği için dosya kullanılıyor hatası alıyorum.
sistemi re-start etmeden DLL yi hafızadan atmak için nasıl bir yol izlemeliyim?
teşekkürler.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

şimdi yazacağım bilgilerde hata olabilir. tam olarak hatırlamıyorum çünkü. :(

iss te test ettiğim bir dll'i tekrar derleyip kullanmak için görev yöneticisi / işlemler kısmında dllhost gibi bir ada sahip uygulamayı sonlandırıyordum.

bu dosya zaten dll hafızaya yüklendiği zaman çalıştırılıyor. ordan da yakalayabilirsin..
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/
Kullanıcı avatarı
vkamadan
Kıdemli Üye
İletişim:

merhaba @sadettinpolat,
önerdiğin gibi , ilgili dllhost.exe yi sonlandırdığımda DLL yi tekrar derleyebildim çok teşekkür ederim. iyi çalışmalar.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
fduman
Moderator

Mesaj gönderen fduman »

Komut satırından

Kod: Tümünü seç

IISReset
komutu verirsek DLL'ler gene bellekten atılıyor.
Kullanıcı avatarı
musti
Üye

Re: Intraweb uygulamaları için web sunucusu yapılandırması

Mesaj gönderen musti »

s.a
bende denedim çalıştıramadım. bir türlü server kıraladım yine olmadı.
acaba project.dll ile birlikte başka dll leridemi atmak lazım yaptığım şey basitce ekrana merhaba yazmak ıwlabel ile