interbase ile ağ problemi

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
akilic25
Üye

interbase ile ağ problemi

Mesaj gönderen akilic25 »

öncelikle herkese kolay gelsin

benim sorunum aynı ağ üzerinde çalışan interbase veri tabanlı bir programım var, ama internet ağı üzerindeki farklı çalışma grupları veya başka bir ağ üzerindeki terminal makinalar buna erişemiyor.

yani program (a) çalışma grubunda ama başka bir (b,c... ) gibi gruplarada kurmam lazım hepsini bir ağa toplamam zor forma baktım çoklu kullanıcılar kısmını okudum bunu bulmadım yardım ederseniz sevinirim teşekürler.
yardım almak için yardım etmek gerekir
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Öncelikle kendi pc inde çalışıyorsa yolun çoğunu almışsın demektir :) Gerisi diğer terminallere de firebird ü (client) kurman. Sonra da veritabanı yolu olarak makina adı yada ip si ile oluşan kısmı yazman ki aratırsan bu konuda epey bir mesaj bulursun, çünkü çok konuşuldu..

mesajlardan bazıları;
viewtopic.php?t=104
viewtopic.php?t=1189&highlight=interbase+a%F0
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
akilic25
Üye

teşekkürler

vermiş olduğunuz adresleri okudum aynı ağ üzerinde problemim yok ama farklı bir ağ üzerinde ve çalışma grubunda olunca sıkıntı var şu anda 10 makina üzerinde program çalışıyor tavsiye ettiğiniz işlemleri aynen uygulamak suretiyle çalıştırdım. Ağ ismi değişince çalışmıyor hata yapmış olsam aynı ağda çalışmazdı kanaatindeğim ilginiz için teşekkür ederim.
Kullanıcı avatarı
rsimsek
Admin

Mesaj gönderen rsimsek »

Wİndows 98 veya XP bazen aynı ağ grubun olmayan paylaşımlarda sorun çıkarabiliyor :!:
Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!
akilic25
Üye

problem service pack2 den kaynaklanıyor onu kapatınca erişimi sağladım ama tabi malümaliniz güvenlik önemli, bazı programlara sp2 den izin vermek koşulu ile bu olayı cözebilirim sanırım ilig ve alaka için teşekkürler.

iyi çalışmalar