Arkadaşlar Merhaba ;
Interbase veritabanı kullanıyorum. A isimli aliasdan B isimli aliasa aktarma yapmak istiyorum , aynı zamanda aktarım sırasında istediğim bir field'in tipini değiştiricem. Bununla ilgili DataPumb vs programları ve forumda yazılan bir çok bilgiyi inceledim ancak istediğime ulaşamadım.
-----------------------------------------
A Alias
kayitsirasi varchar(10)
B Alias
kayitsirasi double
-----------------------------------------
A aliaslı databasedeki kayitsirasi fieldindeki verilerin B aliaslı databasedeki kayitisirasi fieldinin içinde olması gerekiyor...
Bununla ilgili bir programcık yazmak istiyorum !!!
Şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
Allah'a emanet olun
Interbase de tablo aktarma ve field değişikliği
Başta yapılan bir hata , olması gereken zaten domain tanımlamak. Ancak şuan işime yaramıyor.Bahsettiğim şeyi yapıyorum zaten, benim bunu programa dökmem gerekiyor. 20.000 kayıtlı 100 ün üzerinde kişinin kullandığı programı bu şekilde yaparak düzeltmek olanaksız. İstediğim kısa bir program ile bunu çözebilmek.
Kolay gelsin...
Kolay gelsin...
Mustafa nın dediği gibi ikinci bir (kayitsirasi2) alan ekleyip CAST ile tip dönüşümü yaparak UPDATE ... ile tüm bilgileri ikinci field a aktar. Daha sonra eski alanı sil (silmeden update from tablo set kayitsayisi=null ile içeriklerini boşalt). İkinci alanın aynı isimde olması gerekiyorsa tekrar sildiğin isimde double bir alan oluşturup bilgileri oraya aktar.. Aynı yöntemle oluşturduğun kayitsirasi2 yi de silersin.. 

Bilgiyi paylaşarak artıralım! Hayatı kolaylaştıralım!!