Delphiden net'teki .mdb dosyasına erişim

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Delphiden net'teki .mdb dosyasına erişim

Mesaj gönderen feinpus »

Millet ben internetteki mdb dosyasına delphiden direct ulaşıp işlem yapabilirmiyim. Ben bu işi arada köprü oluşturan bir asp sayfasıyla başardım ama bunu asp dosyası olmadan yapmak istiyorum bunun bir yolu varmı? varsa bilen varmı? varsa yazarmısınız? :D
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

mdb

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

selam...

hocam bu netteki mdb dosyasına bağlantıyı nasıl başardın banada bir anlatırmısın sana zahmet...
kolay gelsin...
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

İlk olarak netteki mdb dosyasını işleyecek bir asp dosyası oluşturdum. Bu ve programdan gönderdiğin querylere göre veritabanından bilgileri alıyor ve daha sonra bir txt dosyası içerisine yazdırıyorum. Daha sonra program bu txt dosyasını alarak içindeki bilgileri parse ediyor ve bitti.:wink:

Ama ben arada bir sayfa olmadan netteki veritabanında işlem yapmak istiyorum bu konudada bana yardımcı olacak biri varsa sevinirim bu soruya şimdiye kadar cevap veren çıkmadı :!:
Kullanıcı avatarı
mehmet_turecan_cakmak
Üye
İletişim:

mdb

Mesaj gönderen mehmet_turecan_cakmak »

selamlar...

hpcam şu asp kodlarını bana bir gönderirmisin sana zahmet bu konuyu baya merak ettimde nolur hocam gözünü seveyim...

kolay gele...
Kullanıcı avatarı
feinpus
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen feinpus »

ilk olarak sana bi kaç soru asp konusunda hiç bilgin varmı?

Varsa veritabanı içerisindekileri okutabiliyor musun?

Eğer okutuyorsan busayfayı aynen indir ve içindeki html kodlarını atarak içerisindeki bilgileri süzebilirsin...
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

bunun için birkaç yol var :

1. Intraweb (Delphi 7 ile geliyor ve satılıyor), DevExpress WebFrameWork (satılıyor) gibi bir bileşen seti kullanmak.

2. server tarfında bir ODBC DSN'i tanımlayıp bunun üzerinden ADO ile .mdb'ye bağlanmak. Gerekli connection stringleri şu linkten bulabilirsin :

http://www.advantechsystems.com/support ... moteAccess
Kolay gelsin.
andrea
Üye

Mesaj gönderen andrea »

intranette aynı&farklı workgroupda, paylaşıma tam açılmış bir dizin içersindeki *.db nasıl ulaşılabilir. HTTP/FTP server filan yok
Kullanıcı avatarı
mc_rapier
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mc_rapier »

http://www.site.com/admin/database/wwforum.mdb

mdb açığı olmayan siteden mdb indiremezsiniz :?
parmakları kırılan bu yazar yılmadı