alias??

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

alias??

Mesaj gönderen interboy »

arkadaşlar veritabanına table yoluyla ulaşırken alias la ulaşmakla tablename ye direkt c://bilmemne/... şeklinde ulaşmak arasında programın çalışma hızı bazında bi fark warmı? warsa hangisi daha hızlı bir seçenek..??
kolay gelsin..

ilkönce şunu söyleyeyim de hocalarım kızmasın. wallahi arama yaptım ama bulamadım. :)
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

??

arkadaşar Allah rızası için ilgilenecek yok mu?
kolay gelsin
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

hız olarak pek bir farkın olmaması lazım. Alias'ın artısı programlama sırasında kullanıcıya veritabanının fiziksel adresini değiştirmede esneklik sağlamasıdır.
Kullanıcı avatarı
interboy
Üye

tnx

danke
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

Hatta aliasla ulaşmak direkt olarak ulaşmaktan performans açısından daha da kötüdür.
Kullanıcı avatarı
sadettinpolat
Moderator
İletişim:

Mesaj gönderen sadettinpolat »

aliasların varoluş amaçları arasında kolaylık ve taşınabilirlik vardır.
aliaslar sayesinde tabloların fiziksel yolunu programda bir değişiklik yapmadan kolayca değiştirebilirsiniz.

her kolaylığın bir bedeli olmalı muhakkak. bu nedenle direkt yol belirtmek aliasa göre daha hızlı çalışır ama aradaki bu hız farkı bence hiçte dikkate alınmayacak kadar azdır. onun için getirdiği kolaylıklar bakımından aliasları kullanmakta fayda var.
"Sevmek, ne zaman vazgececegini bilmektir." dedi, bana.

---
http://sadettinpolat.blogspot.com/