tablo aktarma

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
muttalip
Üye
İletişim:

tablo aktarma

Mesaj gönderen muttalip »

A,B isimli 2 tane access veritabanım var. A daki bir tablonun kopyasını B deki veritabanına almak istiyorum. Tabloyu yapısı ve kayıtları ile birlikte almak istiyorum.Bunun için datapomp programını kullandım.Fakat tam anlamıyla istediğim sonuçlara ulaşamıyorum.Veri kayıpları oluyor.

Bu işi yapmanın başka bir yolu varmı.
Muttalip TOPTAŞ

Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı

Tel: 0212-3832134
Kullanıcı avatarı
macsonfor
Üye

Mesaj gönderen macsonfor »

Backup Restore olayını deneyin access'te nasıl oluyor bilmiyorum ama
Interbase & FireBird'de çok kolay oluyor.
Aslında yapmak isteğiniz şeyin ne olduğunu pek anlayamadım ama anladığım kadarı ile :

B isimli tablo içinde hiçbir alan barındırmasın Backup Restore isimli küçük bir programcık ile yapmanız gereken A tablosun yedeğini almak sonrada programcıkta databasename değerine B tablosunu aktardıktan sonra A tablosunun yedeğini B tablosuna yükleyin.
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
Kullanıcı avatarı
hbahadir
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen hbahadir »

B Tablosunu tekrar oluşturup, sonra a tablosu içindeki kaytları b tablosuna aktarabilirsin. Fakat a tablosunda autoincrement alanın varsa elbette b tablosu ile aynı olmayacaktır. O nedenle B tablosunun autoincrement olan alanını ftInteger olarak tanmla bence. Ayrıca datapump ve benzeri programlar tam olarak veritabanını kopyalar, eğer veritabanında bozuk veri varsa problem olabilir.

Veri kaybı derken nasıl veri kaybı oluyor (örneğin kayıt sayısı aynı değil, bazı alanlar değişik değerde vs)