uzun süredir delphi 7 ent kullanıyorum. .Net gibi java gibi framework lerin her zaman programın performansını olumsuz etkileyeceği ve işletim sistemi ile bağlantıyı kopardığı için güvensiz olduğunu düşünüyorum. Program acaba kırılabilir çok basit bir kod mu olacak diye endişe ediyorum. Delphi 7 ile daha çok component ve kod bulabiliyorum.
.Net e geçmek iyi bir fikir mi? Ne zaman geçmeliyiz? geçmelimiyiz?
Teşekkür ederim.
.Net e geçmek iyi bir fikir mi?
Bu birazda hitap ettiğiniz kitle ile ilgili bir karar. Eğer müşterilerinizin hepsi Win32 kullanıyorsa, herşey tıkırındaysa gerek yok.
Performans noktasında haklısınız. Daha yavaş çalışacağı muhakkak ama güvensiz olduğu biraz önyargı. Hatta M$ daha güvenli (!) olacağını söylüyor.
Neticede herşey nete doğru kayıyor. Bugün olmasa bile yarın internet üzerinden yazılım yapmak zorunda olacağınızı bilin ve buna göre önlem alın. Biz şu an bu işi Delphi 7 + php ile yapıyoruz.
Kolay gelsin.
Performans noktasında haklısınız. Daha yavaş çalışacağı muhakkak ama güvensiz olduğu biraz önyargı. Hatta M$ daha güvenli (!) olacağını söylüyor.
Neticede herşey nete doğru kayıyor. Bugün olmasa bile yarın internet üzerinden yazılım yapmak zorunda olacağınızı bilin ve buna göre önlem alın. Biz şu an bu işi Delphi 7 + php ile yapıyoruz.
Kolay gelsin.
-
- Kıdemli Üye
Ben yaz boyu c# ile uğraştım.Hatta delphi den önce c# biliyordum.İyi kötü bu dili öğrendim.Fakat ne kadar iyi öğrensenizde delphinin veri tabanı programcılığı kunusundaki rahatlığının 100 de biri bile yok.Yok data adapter koy data set koy tabloları data set e fill et .....Bir kayıt formu oluşturmak bile yılan hikayesi.Değil ki karmaşık yapılar.
Daha sonra okulda delphi görmeye başlayınca delphi ye yöneldim.Delphi çok daha rahat ve kaya gibi sağlam bir derleyiciye sahip.bunun yanında derleyicisi çok hızlı.Hazır gelen bir dolu component var.Dot Net in çok iyi reklamı yapılıyor.Adamların parası var kitaplar sınırsız eğitim dökümanı hazırlıyorlar.Bu yüzden programcılara sanki dot net cazipmiş gibi geliyor.
Bunun yanında yılardır asp ile uygulama geliştiriyorum.Gelin görünki asp.net (aspx) benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.Karmaşadan başka bieşey değil.Daha güçlü ancak sadeliği yok + yavaş.
Daha sonra okulda delphi görmeye başlayınca delphi ye yöneldim.Delphi çok daha rahat ve kaya gibi sağlam bir derleyiciye sahip.bunun yanında derleyicisi çok hızlı.Hazır gelen bir dolu component var.Dot Net in çok iyi reklamı yapılıyor.Adamların parası var kitaplar sınırsız eğitim dökümanı hazırlıyorlar.Bu yüzden programcılara sanki dot net cazipmiş gibi geliyor.
Bunun yanında yılardır asp ile uygulama geliştiriyorum.Gelin görünki asp.net (aspx) benim için tam bir hayal kırıklığı oldu.Karmaşadan başka bieşey değil.Daha güçlü ancak sadeliği yok + yavaş.
.net ile ilgili bir yalan mı bu?
Şöyle birşey duydum diye hatırlıyorum .net projesi borland a aitmiş fakat .net projesinin borland tarafından ortaya konulması çok fazla bir etki yapmayacağı için borland'ın %10 u microsoft'un olduğu için bu işi microsoft üzerinden yapmışlar.
Bu doğru olabilir mi? eğer işin içinde borland var ise mutlaka bir mükemmellik
vardır.
Bu doğru olabilir mi? eğer işin içinde borland var ise mutlaka bir mükemmellik