telefondan hangi tuşa basıldı

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

telefondan hangi tuşa basıldı

Mesaj gönderen Jarmen Kell »

merhaba arkadaşlar herkese kolay gelsin

telefon hattım bilgisayara bağlı iken , karşıdaki insan bir tuşa bastığı zaman bu tuşu nasıl algılayabilirim.

teşekkürler iyi çalışmalar
Kullanıcı avatarı
mrmarman
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen mrmarman »

Merhaba...

- Bu konuya hakim değilim ama zamandan kazanmak ve belki yardımcı başka şeyler öğrenmek adına, TurboPower AsyncPro bileşen paketini indirip kurmanı önericem.

- Bu firma dağıldığı için kaynak kodlarını ücretsiz açtı ve TAPI / Telephony üzerine gördüğüm en detaylı çalışmayı yapmışlar...

- Senin konuyla ilgili örnek de vardır... :idea:

- Çalışmalarında başarılar...
Resim
Resim ....Resim
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

mrmcop yazdı:Merhaba...

- Bu konuya hakim değilim ama zamandan kazanmak ve belki yardımcı başka şeyler öğrenmek adına, TurboPower AsyncPro bileşen paketini indirip kurmanı önericem.

- Bu firma dağıldığı için kaynak kodlarını ücretsiz açtı ve TAPI / Telephony üzerine gördüğüm en detaylı çalışmayı yapmışlar...

TurboPower AsyncPro kurulu ama incelemek için hiç fırsatım olmamıştı doğrusu... bi göz gezdirmek gerekir.
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

Mesaj gönderen acolak »

merhabalar,

tusa basılmasını algılamak mı istiyorsun yoksa telefon ahizesinden hangi tusa basıldıgını mı algılamak istiyorsun.hangi tusa basıldıgını algılamak digerine gore daha zordur.

telefon tusları ve bu tusların cıkardıkları sesler sabittir.her marka ve model telefon aynı sesi cıkarır.cıkan sesi algılarsın hatta istersen kaydedersin.sonra bu cıkan sesi onceden veritabanından bulunan her tusun sesi ile karsılastırırsın.bunun icin algoritmalar var.sesi belli ozelliklerine gore karsılastırıyorsun.ve cıkan sonuca hangi tusa basıldıgını buluyorsun.

senin icin onfikir olması acısından http://www.microsoft.com dan speech to x(speech to text gibi) konuları arastırırsan belki isine yarayacak kaynak felan bulabilirsin.bahsettigim seyin teknik ismi voice recognation.

kolay gelsin.
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

Mesaj gönderen acolak »

Jarmen Kell yazdı:
mrmcop yazdı:Merhaba...

TurboPower AsyncPro kurulu ama incelemek için hiç fırsatım olmamıştı doğrusu... bi göz gezdirmek gerekir.
teşekkürler
amacın eger tusu belirlemekse TAPI sana yardımcı olamaz.tek cıkısın benim bildigim kadarıyla voice recognation.
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

acolak yazdı:merhabalar,

tusa basılmasını algılamak mı istiyorsun yoksa telefon ahizesinden hangi tusa basıldıgını mı algılamak istiyorsun.hangi tusa basıldıgını algılamak digerine gore daha zordur.

telefon tusları ve bu tusların cıkardıkları sesler sabittir.her marka ve model telefon aynı sesi cıkarır.cıkan sesi algılarsın hatta istersen kaydedersin.sonra bu cıkan sesi onceden veritabanından bulunan her tusun sesi ile karsılastırırsın.bunun icin algoritmalar var.sesi belli ozelliklerine gore karsılastırıyorsun.ve cıkan sonuca hangi tusa basıldıgını buluyorsun.

senin icin onfikir olması acısından http://www.microsoft.com dan speech to x(speech to text gibi) konuları arastırırsan belki isine yarayacak kaynak felan bulabilirsin.bahsettigim seyin teknik ismi voice recognation.

kolay gelsin.
ben hangi tuşa basıldığını algılamak istiyorum. yani karşımdaki insan telefon üzerinden 2 tuşuna basınca bu tuş benim formuma düşmeli. araştırdığım konu bu...
mesela müşteri telefon ile müşteri kodunu girince (10668151) gibi benim ekranımda (10668151) recep tarakçı sisteme giriş yaptı uyarısı gelsin
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

amacın eger tusu belirlemekse TAPI sana yardımcı olamaz.tek cıkısın benim bildigim kadarıyla voice recognation.
TurboPower tapi bileşeninin DTMF olayı ile karşı tarafın baştığı tuşu alabiliyorsun. muhemelen karşı taraftan gelen tonu char a dönüştürüp veriyor. ben hiç sorunsuz kulanmıştım ama tabi ki bir voice modem ile.. :idea:
DeveloperToolKit

..::|YeşilMavi|::..
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

lazio yazdı:
TurboPower tapi bileşeninin DTMF olayı ile karşı tarafın baştığı tuşu alabiliyorsun. muhemelen karşı taraftan gelen tonu char a dönüştürüp veriyor. ben hiç sorunsuz kulanmıştım ama tabi ki bir voice modem ile.. :idea:
evet olayı anladım iyi bir voice modem olayı...
bir donanım değişikliği yapalım kontrol edelim hemen

sağol dostum teşekkürler
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

eğer modemin voice değilse, önceki sorundaki callerid olayıda buna bağlı olabilir. ne alakası var diyen olabilir ama öyle :D
DeveloperToolKit

Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

lazio yazdı:eğer modemin voice değilse, önceki sorundaki callerid olayıda buna bağlı olabilir. ne alakası var diyen olabilir ama öyle :D
evet ama o soruda "aynı modem ile visual basic kullanarak " callerId bilgisini aldım. voice olayı farklı bir şey sanırım ...
Kullanıcı avatarı
lazio
Moderator

Mesaj gönderen lazio »

vsual basic ile nasıl yaptığını tam olarak bilemiyorum ama o daha çok vindows un numara çeviricisini kullanıyor..
voice olayının callerid ile ilgili olduğundan kesim emin değilim ama dtmf kesinlikle ilgili onu biliyorum. belki olabilir diye söyledim ben. sen voice modem ile bir dene bakalım ne sonuç alacaksın..
DeveloperToolKit

digital_agels
Üye

Mesaj gönderen digital_agels »

detaylara insen güzel olur süper bir konu bu ayrıca microsoft officede mesela microfona word diyorsun word açılıyor sen kendi sesini kayıt ediyorsun sonra istediğin programı çalıştırdığabiliyorsun bunu delphide naısl yapabiliriz ben mesela delphi dediğimde mikrofona delphi açılsın vs...vs. vb..
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

Mesaj gönderen acolak »

digital_agels in bahsettigi olsa gercekten cok guzel olurdu.ama anlatılısı kadar buyuleyici ve basit degil yapılısı.sonucta word diyorsun word acılıyor ama insanın sesi her zaman aynı tonda cıkmıyor.bu da her tondan word kelimesini bilgisayarına kaydedip,word dedigin zaman,onceden kaydedilmiş her tondaki word kaydı ile karsılastırmak.karsılastırması ayrı dert bu işlemi hızlı bir şekilde yaptırmak ayrı bir dert.

Ben bu konu uzerine 8 sene once arastırma yapmıstım.olayın teorik kısmını tamamen ogrenmiştim ama o zamanki bilgimle bunları yapmak mumkun degildi.microsoft ta bunu işletim sistemlerinde kullanmayı dusunuyor ve bunu yaklasık olarak 10 senedir (belki daha fazla en azından ben 10 sene once ogrenmiştim :wink: ) planlarına almış durumdalar.herhalde kolay ve pratik birşey olsaydı şimdiye kadar cıkardı ortaya.

ama elbette imkansız diye birsey yoktur.Suan ki şartlarla zor olsada adım adım ilerleyerek basarıya ulaşmak mumkun.Bu konuda calısan arkadaslara Allahtan kolaylıklar dilerim. :D
Ali Erdoğan
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen Ali Erdoğan »

Abi konu biraz dağıldı ama bende şimdi şeyi merak ettim:Şimdi tamam kaydettim wörd deyince wörd açılıyor.Ancak yarın nezle olursam,sesim kısılırsa ne olacak.Veya bi başka biri oturdu o tuttu Woord dedi bu sefer gibi bir yöntem izlenecek.

Keşke atalarımız zamanında bir dili oluştururken ses olarak birbiri ile çok zıt 6-7 harf ile konuşsalardı.Şimdi bu sistem kolay olurdu.

Bunun yanında ses tanıma teknolojisinde önemli olan sesi tanımak ve önceden kayıtlı bir sesle karşılaştırmak değil.Sesi metine dönüştürerek anında bunu bir komuta çevirebilmek.Değilse her yazdığın programın sesle yönetilebilmesi için önce kullanacak kişinin sesini kaydetmek gerekirdi.
Kullanıcı avatarı
acolak
Üye

Mesaj gönderen acolak »

Ali Erdoğan yazdı:Abi konu biraz dağıldı ama bende şimdi şeyi merak ettim:Şimdi tamam kaydettim wörd deyince wörd açılıyor.Ancak yarın nezle olursam,sesim kısılırsa ne olacak.Veya bi başka biri oturdu o tuttu Woord dedi bu sefer gibi bir yöntem izlenecek.

Keşke atalarımız zamanında bir dili oluştururken ses olarak birbiri ile çok zıt 6-7 harf ile konuşsalardı.Şimdi bu sistem kolay olurdu.

Bunun yanında ses tanıma teknolojisinde önemli olan sesi tanımak ve önceden kayıtlı bir sesle karşılaştırmak değil.Sesi metine dönüştürerek anında bunu bir komuta çevirebilmek.Değilse her yazdığın programın sesle yönetilebilmesi için önce kullanacak kişinin sesini kaydetmek gerekirdi.
hocam her ses tonu aynı degildir diyorsun sonrada sesi metne cevirmek lazım diyorsun.farzedelim elinde iki farkı tonda ses dosyası var.bu aradaki fark frekanslarından doguyor.sence bu fark metne de yansımazmı?