iis asp çalıştırmıyor???

Web tabanlı uygulama geliştirme araçları(PHP, ASP vb...) ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
ElectroNick
Üye

iis asp çalıştırmıyor???

Mesaj gönderen ElectroNick »

s.a
iis yi normal yollarla kurdum.. localhost yazdığımda sayfa görüntülenemiyor hatası alıyorum.. iis yi açıp kontrol edeyim dedim.. ip atanmamış.. kendi ip mi atayarak denedim.. net üzerinden arkadaşlar benim ip ile htm sayfalarına ulaşabiliyorlar ama asp sayfaları görüntülenemiyor..

daha önce iis kuruluydu delphi 2005 için kaldırdım.. şimdi delphi 2005 kurulu ama iis çalışmıyor.. :(
yardımcı olursanız sevinirim..
herkese iyi çalışmalar..
Kainattaki en yüksek hakikat Allah'a imandır..
Delhici
Üye

Mesaj gönderen Delhici »

iis yönetici bölümünden girip, varsayılan web sitesi bölümüne sağ klik yapıp özellikleri tıkla. Daha sonra giriş dizini bölümünden çalıştırma izinlerini kodlar ve yürütülebilirler konumuna getir.. Artık cgi ve asp sayfalarda çalışacaktır.. iYi çalışmalar
http://www.bargem.info
Yaşıyorum..... İnadına değil yaptıklarım. Herşey istediğim için oluyor. İstediğim için türkü dinliyorum. İstediğim için çalışıyorum. İstediğim için yaşıyorum ve istediğim için seni seviyorum...
Kullanıcı avatarı
muskut
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen muskut »

eğer sp2 kurulu ise buda sorun çıkarıyor olabilir.

Google kardeşe "Sp2 problems" diye sordun mu bak neler diyor

http://www.google.com/search?hl=tr&q=sp ... da+Ara&lr=
ElectroNick
Üye

olmadı

giriş dizini bölümünden çalıştırma izinlerini kodlar ve yürütülebilirler konumuna getir
bunu denedim ama olmadı..
bilgisayarımda sp2 kurulu değil..
antivirüs programımı kapatarakta denedim ama sorunum çözülmedi.. hala belirlediğim ip ile istediğim htm sayfasını görüntüleyebiliyorum ama asp ler çalışmıyor..

yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara teşekkür ederim..
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

bende sıkça değil arada sırada sonsuz döngülerde oluyor. ben komut satırında

net stop iisadmin <enter>
tüm servisleri durdurmak için gelen sorulara evet.

sonra yine komut satırında
net start w3svc <enter>

yapıp servisi yeniden başlatıyorum. Sorun düzeliyor. Ama dediğim gibi bende sadece bazen scriptlerden kaynaklanıyor bi süreklilik durumu yok. Bi dene derim
ElectroNick
Üye

olmadı

selamlar..
hiç bi değişiklik olmadı.. aynı sorun devam ediyor.. yardımcı olmaya çalıştığınız için tşk..
sırf bu yüzden format atmayı düşünüyorum.. en başta iis yi kurup diğer programları daha sonra kuracağım.. böylece iis nin düzgün çalışmasını engelleyen programı tespit etmek istiyorum..
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

Mesaj gönderen barol »

eger xp kurulu ise aynı problemi bende yasadım guvenlik duvarından kaynaklanıyordu...senin kide ona benzzer birsey olabilir birde eger server sa bildigim kadarılya asp prohibit olarak geliyor onu allow yapman lazımmm
Ölümden öteye köy yok!
ElectroNick
Üye

selamlar Xp nin güvenlik duvarını kapatmıştım.. hala da kapalı.. ayrıca bugün de şöyle bişey denedim.. başlat çalıştıra msconfig yazıp Hizmetler kısmından Microsoft Hizmetlerini Gizle yi işaretledim.. diğer görünen hizmetlerin çalışmasını tek tek kapattım.. antivirüs programım da buna dahil.. daha sonra iis yi bu şekilde kaldırıp hatasız bi şekilde baştan kurdum.. iis yöneticisinden baktığım zaman yine ip atamamıştı.. localhost yazdım hata 500 (sunucu hatası) çıktı.. 127.0.0.1 i kendim atayıp tekrar denedim.. yine hata 500.. htm sayfaları açılıyor ama asp lerde sunucu hatası veriyor..
bilgisayarıma bağlı 3 bilgisayar daha var(ana makina benimki) acaba var olan ağ ile bi ilgisi var mı?

ayrıca
birde eger server sa bildigim kadarılya asp prohibit olarak geliyor onu allow yapman lazımmm
bu cümleyi anlamadım..

herkese iyi çalışmalar..
Kullanıcı avatarı
barol
Üye

Mesaj gönderen barol »

demek istediğim suydu eger makinan windows 2003 server sa htm ve aspx uzantılı dosyaları acıyor fakat asp uzantılı dosyaları acmıyor onu da iis yi acıp web extension bolumunu acıp oradan active server page i prohibit yani yasaklanmış onu allow yapıyorsun izin vermiş oluyorsunn...bu sefer anlattım galiba
Ölümden öteye köy yok!
ElectroNick
Üye

selamlar.. uzun bir aradan sonra tekrar asp ye yöneleyim dedim ama sorunum hala devam ediyor.. bilgisayarımda win xp pro. var.. htm sayfaları açılıyor ama asp uzantılı bir adres yazdığımda "sayfa görüntülenemiyor" çıkıyor..
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

localhost yazdığında sayfa görüntülenemiyorsa sorun inetpub/wwroot dizininde gerekli dosyaların olmamasından kaynaklanıyor olabilir wwwroot

-altına yeni bir klasör oluştur
-web paylaşımını aç
-bu klasör içine bir asp dosyası yerleştir
-bu dosya içerisine

Kod: Tümünü seç

<% 

@ LANGUAGE=VBSCRIPT codepage=1254 

%>

<body>
<%response.write('ilk mesaj') %>
</body>

bu satırları yaz ve borwserdan http://localhost/sayfa_ismi.asp ile çağırmayı dene , bakalım sonuç ne olacak ?

iyi günler ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.
ElectroNick
Üye

format atarak sorunumu çözdüm cevap yazan herkese teşekkür ediyorum..
Kullanıcı avatarı
sherlockholmes
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen sherlockholmes »

format atmayı en son çare olarak uygulamakta fayda var ...

yeni bir sistem kurduktan sonra her şey sorunsuz çalışıyorsa ghost ile imaj almanızı tavsiye ederim , herhangi bir sorunda geriye dönmeniz 5 dklık bir zaman alacaktır fazla zamana gerek yok ....

iui çalışmalar ...
y = e^x fonksiyonu hangimizi etkilememiştir ki? Küllerinden hayat bulan Zümrüd-ü Anka kuşu gibi, türevi yine kendisidir.