paradox'da bir soru

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

paradox'da bir soru

Mesaj gönderen Jarmen Kell »

herkese iyi geceler
paradox veritabanı dosyamda yaklaşık 200 adet kayıt var. alanlarımdan 3 tanesi su şekilde STOKNO , PARCANO , SERINO
her malzeme için stok ve parça numaraları aynı olabilir ama seri numaraları aynı olmayabilir...

ben bu veritabanı içinde aynı stok numaralı kaç adet malzeme olduğunu bulmak istiyorum. mesela

S/N->STOKNO------------>PARCANO--->SERINO
1---->1430.01.080.2444->8007565----->130
2---->1430.01.080.2444->8007565----->200
3---->5770.00.170.8756->10668151---->200

kayıtlarım bu şekilde olsun. ben liste almak istediğim zaman 1 numaralı malzemeden toplam iki adet olduğunu söyecek. aynı şekilde tüm tabloyu tarayacak ve her malzemenin depo miktarını ve asıl elimde olması gereken kadro miktarını söylecek.

biraz uğraştım alttan girdim üstten çıktım ama bir sonuç alamadım. yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler

herkese iyi geceler
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Slm

gruplama ve group by diye arattırırsan sanırım sorunun cevabını bulabilirsin. Baya bi kayıt geliyor. :wink:
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

Query yazdı:Slm

gruplama ve group by diye arattırırsan sanırım sorunun cevabını bulabilirsin. Baya bi kayıt geliyor. :wink:
forumda arama yaptım ama benim aradığım türden bir cevap bulamadım
bgoktas
Kıdemli Üye

Mesaj gönderen bgoktas »

Kod: Tümünü seç

select stokno,count(*) from stoktable
group by stokno
bunu bir querynin sql ine eklersen olur. inşallah soruyu doğru anlamışımdır :?
Kullanıcı avatarı
Query
Üye

Mesaj gönderen Query »

Bence sorununu tam anlatmalısın

Soru : Kaç çeşit stok no var mı

yoksa

Soru : Her çeşit stok no da kaçar stok var mı

ikisi farklı birincisinde @bgostasın dediği gibidir. İkincisinde onu kullanarak dögüye sokar her bir stok nonun ayrıntılarını(sayılarını) ayrı ayrı alırsın.
Kullanıcı avatarı
Jarmen Kell
Üye
İletişim:

Query yazdı:Bence sorununu tam anlatmalısın

Soru : Kaç çeşit stok no var mı

yoksa

Soru : Her çeşit stok no da kaçar stok var mı

ikisi farklı birincisinde @bgostasın dediği gibidir. İkincisinde onu kullanarak dögüye sokar her bir stok nonun ayrıntılarını(sayılarını) ayrı ayrı alırsın.
srok numarası sabit değil. farklı. belki yaklaşık 100 adet falan. benim aradığım her stok numarasından depomda kaç adet olduğuydu. @bgostasın soylediği kodu döngüye ekleyip , döngüyü bir deneyeceğim
herkese teşekkürler