delphiden exceldeki hücrenin biçimini değiştirme
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
delphiden exceldeki hücrenin biçimini değiştirme
Delphi'den excele veri aktarıyorum. 02 gibi bir veriyi excele aynen aktarmam gerekiyor. Bunun içinde aktardığım hücrenin biçiminin Text olması gerekiyor. Veriyi hangi hücreye aktaracaksam o hücrenin biçimini delphiden değiştirmeyi nasıl yapabilirim.
Muttalip TOPTAŞ
Yıldız Teknik Üniversitesi
Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı
Tel: 0212-3832134
Merhaba,
biçimlendirmeyi nasıl yaparsın tam bilmiyorum abi, ancak Excel'de bir özellik var. Hücrenin başına tek tırnak ( ' ) koyarsan, içeriğini aynen saklar. Yani sen 02 yerine '02 atarsan, Excel'de 2 değil, 02 olarak görünür.
İstersen daha sonra Excel dosyasını açıp, o sütunu Text yapabilirsin.
Kolay gelsin.
biçimlendirmeyi nasıl yaparsın tam bilmiyorum abi, ancak Excel'de bir özellik var. Hücrenin başına tek tırnak ( ' ) koyarsan, içeriğini aynen saklar. Yani sen 02 yerine '02 atarsan, Excel'de 2 değil, 02 olarak görünür.
İstersen daha sonra Excel dosyasını açıp, o sütunu Text yapabilirsin.
Kolay gelsin.
Nasıl bir yöntem kullanıyorsun bilmiyorum ama ben kendi kullandığım yöntemde hücreyi 'metin' olarak şöyle yapıyorum
Not: '@' , excel de 'metin' i temsil ediyor. Diğer biçimlerin ifadelerini görmek için hücreleri biçimlendir de sayı sekmesinde 'isteğe uyarlanmış' ı seçerseniz türleri görmeniz mümkün olur..
Kolay gelsin...
Kod: Tümünü seç
var
RangeE: Excel2000.Range;
Format: OleVariant;
begin
Format := '@';
...
RangeE.NumberFormat := Format;
...
end;
Kolay gelsin...
excelde biçim değiştirme
Burada biçimini değiştireceğim bölgeyi nasıl göstereceğim.
RangeE nasıl belirlenecek.
RangeE nasıl belirlenecek.
Muttalip TOPTAŞ
Kullanılan procedure in tamamı : viewtopic.php?t=86
Burda StringGridden excel e gönderme var. Eğer anlayamadığınız nokta olursa tekrar buraya sorarsanız cevap vermeye çalışırım.
Not: Forum'da özel mesaj yerine topiğe soru sormayı yeğliyoruz, böylece sorunun cevabını herkes görebiliyor ve herkes cevap verebiliyor...
Burda StringGridden excel e gönderme var. Eğer anlayamadığınız nokta olursa tekrar buraya sorarsanız cevap vermeye çalışırım.
Not: Forum'da özel mesaj yerine topiğe soru sormayı yeğliyoruz, böylece sorunun cevabını herkes görebiliyor ve herkes cevap verebiliyor...

Merhaba,
Aşagıdaki web adresinde excelin farklı kullanım alanları var İnceleyebilirsin.
http://www.advdelphisys.com/Code_Lib/ads_Excel_idx.html
En içten saygı ve sevgilerimle..
Aşagıdaki web adresinde excelin farklı kullanım alanları var İnceleyebilirsin.
http://www.advdelphisys.com/Code_Lib/ads_Excel_idx.html
En içten saygı ve sevgilerimle..
-
- Üye
Abi en kolayı açacaksın exceli bir makro oluşturacaksın. Ardından da istediğin düzenlemeleri yapacaksın. Hepsini yaptıktan sonra. Kod düzenleyicisi ile gidip koların vbasic tipine bakacaksın. Ve bu kodları bir TExcelApplication nesnesinin alt proprtyleri ile aynen yazacaksın. Yalnız burda proprtyleri olduğu gibi kullanmak için Active WorkSheet değerini mutlaka bir değişkene aktarman gerekmekte.
Sevgiler
Abdullah
Kocaeli Ünv.Bilg.Müh.
Sevgiler
Abdullah
Kocaeli Ünv.Bilg.Müh.