Vectorel Graphic Component

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kullanıcı avatarı
onur301
Üye

Vectorel Graphic Component

Mesaj gönderen onur301 »

S.A.
Arkadaşlar *.eps uzantılı vektörel resim, grafik formatı varmış... :) benim yapmak istediğim ise vektör tabanlı grafik editörü. özellikle *.eps dosyaları üzerinde işlem yapmalıyım. onları plotter' a gönderebilmeliyim.

komponent kullanmadan bu işi yapabilirmiyim?
bu iş için bir komponent varmı?
Varsa adı nedir?
Free Midir??

free ise nerden bulabilirim. bu benim için çok önemli arkadaşlar. yardım ederseniz sevinirim. yardım edecek arkadaşlara şimdiden Teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
onur301
Üye

Mesaj gönderen onur301 »

arkadaşlar ben araştırdım free veya lisanslı bir ürün bulamadım... free veya lisanslı (ucuz yollu(anlaşıldı free komponent yok bu iş iiçin :))) bir komponent yokmu bildiğiniz??? şiddetle gerekli. lütfen yardımcı olun... 4 gündür araştırıyorum birşey bulamadım. bir cevapda gelmedi???
Kullanıcı avatarı
Opt2000
Üye

EPS

Mesaj gönderen Opt2000 »

Selam,

Emin değilim ama bildiğim kadarı ile LeedTools firmasının, buna benzer işlemler için büyük bir component kütüphanesi var. Ama tahminime göre fiyatı da biraz yüksektir.

Ayrıca EGF Labs (EFG'de olabilir, tam hatırlamıyorum) componentleri de eps okuyor olabilir. Bir de Pegasus ImagXPress diye bir component var ama eps okuyabiliyor mu bilmiyorum. Sitesine bir bak istersen.

Kendi kodlarınla eps kontrol etmek için, öncelikle bilgisayardaki resim işlemleri hakkında bilgi sahibi olman gerekir. Ayrıca RGB, CMYK, HLS gibi renk formatlarını bilmen gerekir. Tabii bu kadarla kalmıyor, özellikle eps, tif gibi formatlar hem PC, hem de Mac'de çalışabildikleri için, bunların adam gibi açıklama dosyalarını bulman gerekcek (ki bunu bulmak genelde çok zor oluyor, çünkü az bir şeyler bilenler bile bunlarla ilgili yalan yanlış döküman hazırlıyor).

Benim sana tavsiyem ise hazır komponentler kullanman. Aksi takdirde en az 1 seneni resim formatları, resmin gösterilmesi, vektorel bileşenlerin düzenlenmesi, zoom, print gibi bol pointerlı ve ileri seviye kodlarla uğraşman gerekecek.

Kolay gelsin