s.a.
Elimde cobolla yazılmış programın .dat uzantılı dataları var. Bu dataları nasıl açabilirim ya veritanma aktarabilirim.?
Cobol dat dosyalarını açma ya da çevirme
hbahadir yazdı:DAT dosyalarını incelemek için ilk önce veritiplerini iyi bilmen gerekir.
Benim sana önerim ilk önce bir record (kayıt) boyunu tesbit et, sonrasında kayıtların içindeki alanlara geç (bu arada tarih, real, integer, vs veri tipleri şu anda bildiklerinden daha az yada byte kullanıyor olabilir. Yani kısaca zorda olsa sistemli bir çalışma ile bu tip kütükleri açabilirsin. (Tabi illaki önemli ise)
Kolay gelsin
Hüseyin BAHADIR
selamun aleykum ;
öncelikle askerde olduğum için vaktim kısıtlı...
yapmanız gereken cobol'daki datayı text file olarak okutup yazman daha ssonrası bildiğin text file okut ve veritabanına yaz...
birde hangi cobol MF cobol mu yoksan MS cobol datasımı yada yeni olan net express benzeri bir şeymi oda önemli
kolay gelsin ;
öncelikle askerde olduğum için vaktim kısıtlı...
yapmanız gereken cobol'daki datayı text file olarak okutup yazman daha ssonrası bildiğin text file okut ve veritabanına yaz...
birde hangi cobol MF cobol mu yoksan MS cobol datasımı yada yeni olan net express benzeri bir şeymi oda önemli
kolay gelsin ;

öncelikle cobol file dan kastınız random bi kütük dosyası ise deneme yanılma ile çözülebilir.
tek kayıt genişliğini bulmanız lazım. ayarlanabilir wordwrap özelliği olan bi editör ile (editpadpro veya dos altındaki edit) deneme yanılma satır genişliğini bulun. mesela redhouseun satır genişliği 278 di

gerisi programınızı açın ve bir kayıttaki tüm verileri alın
sonra bu düzelliğiniz text dosyadaki verilerle karşılaştırın şundan buna bu bundan buna bu gibi tüm kayıtlar çıkar.
umarım yanlış anlamamışımdır

tek kayıt genişliğini bulmanız lazım. ayarlanabilir wordwrap özelliği olan bi editör ile (editpadpro veya dos altındaki edit) deneme yanılma satır genişliğini bulun. mesela redhouseun satır genişliği 278 di

gerisi programınızı açın ve bir kayıttaki tüm verileri alın
sonra bu düzelliğiniz text dosyadaki verilerle karşılaştırın şundan buna bu bundan buna bu gibi tüm kayıtlar çıkar.
umarım yanlış anlamamışımdır

.-.-.-.-.-.-.-. ^_^