İnterbasede Kayıt Problemi?

Firebird ve Interbase veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
Kullanıcı avatarı
ömer faruk
Üye
İletişim:

İnterbasede Kayıt Problemi?

Mesaj gönderen ömer faruk »

datamodule4.ibdataset1.UpdateRecord;
datamodule4.ibdataset1.ApplyUpdates;

bu şekilde ve dbnavigator ilede kayıt et diyorum dbgirid e kaydedilmiş olarak gosteriyor ama probramdan cıkıp girdikten sonra kayıtlar kayboluyor yani güncellenmiyor cok ugraştım bir türlü olmuyor ibdataset kullanıyorum datasource ile bir türlü olmuyor nerde yalnış yapıyorum acaba yardımcı olursanız sevinirim.....Saygılar....

Birde interbase hakkında kitap aradım bugun bulamadım türkçe kiap vrmı acaba interbase hakkında önerebileeğiniz.....
sair
Kıdemli Üye
İletişim:

Mesaj gönderen sair »

Sevgili Faruk
Cache kullanıyorsan Updaterecord ve applyupdates metotlarını kullanırsın ancak datasetilerin veya query, table ların cachedupdates leri true değilse bu komutlar anlamsızdır zaten.
Neden kaydetmediğinin cevabını da Mesengerda verdim. Cevptan sonra mı yazdın bunları öncemi yazdın bilmiyorum o yüzden buraya da yazdım.
Son olarakda IB ye veya Firebirde ait hiç bir kitap yok piyasada. Ancak Diğer SQL serverlar için yazılmış kitaplardan yararlanabilirsin. % 95 oranında birbirleri ile aynıdırlar zaten...
Sevgiler..
Kullanıcı avatarı
freeman35
Admin

Mesaj gönderen freeman35 »

Transection ları commit etmiyorda olabilirsin
Kolay gele
ZAGOR TENAY TÜRK'tür... TÜRK kalacak...
Zoru başarırım, İmkansız zaman alır
FreeMan 35.5

Soru sormaya üşenmiyorsan, sorunun çözümünü yazmaya da üşenme !!!