paradoxla çalışıyorum.(diğerlerini bilmediğim için) . rentacar office projem war. araçlara ait kaza ve hasar bilgilerini tutmak için araç tablesini master hasar tablesini de detail yaptım. her iki tabledeki plaka fieldleri primary indexli. plaka fieldlerini bağladım. arac tablesine bağlı listeden plakayı seçince hasar tablesinde o araca ait bilgileri gösteriyor. güzel. ama yeni hasar bilgisi girerken bi plakaya ait sadece bir giriş yapıyorum. daha önceden kaza bilgisi girilen bir araç kaza yapınca tekrar giriş yapmaya çalışınca key violation hatası weriyor ve yeni bilgileri eskilerinin üzerine yazıyor. master-detail yapmamın bi anlamı kalmıyo yani. ben sonra yeni kayıt girişi için başka bi form kullanmaya karar verdim.
table1.append
ile table yi açıp,
table1Plaka.asstring:=dbedit1.text;
...
..
gibi atamalarla kayıt yapmaya çalıştım ama yine her plaka için sadece bir giriş izni veriyo. database desktop üzerinden bir plakaya birden fazla giriş yapmak istedim bu seferde databse desktop dondu resetledim pc yi...
bu konuda yardım edebilirmisiniz...(sakın gülmeyin baştan söyledim delphide yeni olduğumu.zaten hobi olarak ilgileniyorum)...