Quick report problem
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Quick report problem
Arkadaşlar quick report belli bir kayıttan sonra verileri 2. sayfaya atması gerekirken atmıyor.Yön tuşları hareket etmiyor.2. sayfaya kadar veritabanına kayıt yaptıktan sonra quick report'un yazıcı ve yazıcı ayarları düğmesi pasif oluyor.Acaba quick report'un Delphi 7 için olan versiyonu sınırlımı.Belli bir kayıt sonrasını almıyor mu?
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
merhaba;
eğer Windows XP , NT yada 2000 ailesi bir işletim sistemi kullaıyorsan ve TQuickReport u PreviewModal metodunu kullanarak çağırıyorsan bahsettiğin sorunları yaşaman doğal bu quickreport un bir bugu zannederm, yani Preview kullan.
kolay gelsin.
eğer Windows XP , NT yada 2000 ailesi bir işletim sistemi kullaıyorsan ve TQuickReport u PreviewModal metodunu kullanarak çağırıyorsan bahsettiğin sorunları yaşaman doğal bu quickreport un bir bugu zannederm, yani Preview kullan.
kolay gelsin.
Volkan KAMADAN
www.polisoft.com.tr
www.polisoft.com.tr
Zaten preview olarak çağırdım
Volkan arkadaş yardımın için sağol.Zaten preview olarak önizleme penceresine geçiyorum.
Senin dediklerinin tersinide denedim.Previewmodal,previewmodelas yine aynı problem devam ediyor.Benim kullandığım makine xp.bilmiyorum 98'dede aynı probleme yol açıyor mu?
Senin dediklerinin tersinide denedim.Previewmodal,previewmodelas yine aynı problem devam ediyor.Benim kullandığım makine xp.bilmiyorum 98'dede aynı probleme yol açıyor mu?
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
http://www.qusoft.com adresinde quickreportun bugları ve giderilmesi için gerekenler yazıyor.
Acaba sorunumun çözümü bu
Kod: Tümünü seç
Limitations of Stretching
We are receiving many emails from users about the following -
Printing a range of pages does not work properly
Bands which are linked together don't stay together
These things are caused by the presence of stretching controls and bands in the report and they are limitations in the current versions of Quick Report.
The reason is that vertical resizing happens as the page is being printed. Thus it is not possible to anticipate running out of vertical space, which is necessary to implement band linking.
The penalty for anticipating band size is having to render every page twice.
Clearly it would be great if we could calculate the size of a control or band before it prints - but reports would take double the time.
QR Tech Support
09 March 2001
Sınırlı sayıda tek sayfalık print alma ile ilgili olarak sizin verdiğiniz linkteki yukarıdaki yazı dikkatimi çekti.Yanlız tam olarak buradan birşey çıkaramadım.
Yardımlarınızı bekliyorum..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Standard Users and Windows 2000 and XP
There are 3 pitfalls if you're coming from Win9X -
The temp environment variables are too long ( 32 bytes is the limit pre QR3.5)
Solution : create a new temp directory that has a short path and set up a new %TEMP%
The user does not have access permissions to make temp files.
Solution : create a new temp directory and set up a new %TEMP%
There is no printer installed.
Solution : Install a printer
kullandığın versiyon eskiyse temp dizini ile ilgili problem çıkabiliyo. Daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım
There are 3 pitfalls if you're coming from Win9X -
The temp environment variables are too long ( 32 bytes is the limit pre QR3.5)
Solution : create a new temp directory that has a short path and set up a new %TEMP%
The user does not have access permissions to make temp files.
Solution : create a new temp directory and set up a new %TEMP%
There is no printer installed.
Solution : Install a printer
kullandığın versiyon eskiyse temp dizini ile ilgili problem çıkabiliyo. Daha detaylı bilgi verirsen yardımcı olmaya çalışırım
Cevap
Bahadır abi .Yardımın için çok teşekkür ederim.Şöyle ben size problemden bahsediyim.Bizim ürün listemiz var.Yedek parça listesi deyim.Bu listeden kullanıcı istediği ürünü ve adedini seçiyor.Bu veritabanında sipariş diye bir table'da tutuluyor.Daha sonra yazdır dediğinde eğer sipariş table'ındaki eklenmiş ürün sayısı 28'den fazla ise (1.sayfaya aldığı miktar) diğer kayıtları ve önizlemesini quick reportta göremiyorum .Ayrıca yazdır düğmesi ve yazıcı ayarları pasif durumda oluyor.
Ayrıca delphi 7 kullanıyorum.Delphi 7 içerisinde Quick report 3.0.9 versiyonu.
Ayrıca delphi 7 kullanıyorum.Delphi 7 içerisinde Quick report 3.0.9 versiyonu.
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
QuickReport'un herhangi bir sınırlaması yok (1 sayfa yaz sonra yazma gibi). Benim sana tavsiyem kendi ön izleme ekranını kendin oluşturman. Birde aklıma gelen printer düğmesi aktif değilse rapor tamamlanmamıştır büyük olasılıkla. Eğer veritabanında çok kayıt var ve sen bu kayıtları direkt olarak filtrelemeyip printband değerini değiştirirek kullanıyorsan, table sonunana da gitmeye çalışıyor olabilir. (Ama bu bir süre sonra yine sona erecektir.) Bence sen o raporu sıfırdan oluştur, gözünden kaçan bi detay vardır muhakkak
Problem çözümü..
Bahadır abi yardımın için çok teşekkür ederim.Yeni yazma gereğini hissettim.Query ile Quick report ile işlem yapmamda dediğim problemi yaşamadım.Bende table yerine query ile istediğim işlemi yaptım.Bu şekilde kayıt sayısı ne olursa olsun sayfa sayfa önizlemede görebiliyorum.
Dediğiniz gibi tableda filtrelemede çözüm olabilir.
Benim ayrıca kafama takılan bir konu daha var.Quick reportda page header bandının sadece birinci sayfada görünmesini istiyorum.Yani 100 adet kayıt olduğunda sayfa sayısı 3 ,4 vs . miktarda ise her sayfada değilde 1. sayfada görünmesi için ne yapmam gerekir..
Dediğiniz gibi tableda filtrelemede çözüm olabilir.
Benim ayrıca kafama takılan bir konu daha var.Quick reportda page header bandının sadece birinci sayfada görünmesini istiyorum.Yani 100 adet kayıt olduğunda sayfa sayısı 3 ,4 vs . miktarda ise her sayfada değilde 1. sayfada görünmesi için ne yapmam gerekir..
BALZAC
HZ.ALİ
BALZAC
HZ.ALİ
Kod: Tümünü seç
TQuickRep.Options.FirstPageHeader := False;
En son hbahadir tarafından 15 Mar 2005 11:12 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
hocamASE yazdı:Arkadaşlar Raporda her sayfanın altında Rapordaki toplam sayfa sayısını almayıda ben beceremedim
sayfa :1 / 12
gibi bişey yapmaya çalıştım olmuyor
Güya rapor hazırlamayı biliyoruz QR ile...

işini görecek bilgi, sitede ipuçlarında ve forumda çok defa verildi

Kolay gelsin.
Abi Kusura Bakma Ben aramayla ne bu sitede nede dünyada başka bi sitede bulamadım qr için dediğim şeyi. Problem bendeyse özür dilerim.mussimsek yazdı:hocamASE yazdı:Arkadaşlar Raporda her sayfanın altında Rapordaki toplam sayfa sayısını almayıda ben beceremedim
sayfa :1 / 12
gibi bişey yapmaya çalıştım olmuyor
Güya rapor hazırlamayı biliyoruz QR ile...Arama,
Arama,
Arama
işini görecek bilgi, sitede ipuçlarında ve forumda çok defa verildi
Kolay gelsin.
viewtopic.php?t=3518&start=0&postdays=0 ... =pagecount
pagecount kullanımına bir bakıver
pagecount kullanımına bir bakıver
husonet yazdı:Merhaba işlem tamamdır.![]()
Öncelikle Uses kısmına QUICKRPT unitini ekliyoruz.
Ardından Aşğıda yazdığım kodu düzenliyoruz.
Kolay Gelsin...Kod: Tümünü seç
procedure TCariKartlarFrm.Button6Click(Sender: TObject); var BMP: TBitMap; StoredUnits: TQRUnit; i: integer; StoreDir: string; begin StoreDir:=''; EtiketBasFrm.QuickRep1.Prepare; StoredUnits:=EtiketBasFrm.QuickRep1.Units; EtiketBasFrm.QuickRep1.Units:=Pixels; try for i:=1 to EtiketBasFrm.QuickRep1.QRPrinter.PageCount do begin BMP:=TBitMap.Create; try BMP.Width:=Round(EtiketBasFrm.QuickRep1.Page.Width); BMP.Height:=Round(EtiketBasFrm.QuickRep1.Page.Length); EtiketBasFrm.QuickRep1.QRPrinter.PageNumber:=i; BMP.Canvas.Draw(0, 0, EtiketBasFrm.QuickRep1.QRPrinter.Page); BMP.SaveToFile(StoreDir+'Page'+IntToStr(i)+'.bmp'); finally BMP.Free; end; end; finally EtiketBasFrm.QuickRep1.Units:=StoredUnits; end; end;