Bismillah...
Selamunaleykum....
violation of FOREIGN KEY constraint "MUSTERIKODU"on table "MUSTERILGILERI"
İki adet tablom (MUSTERIBILGILERI ve SERVİSFORMU) var ikisindede MUSTERİKODU diye primarykey alanım var ve bunları ilişkilendiriyorum ama veri kaydetmeye calıştığım zaman yukarıdaki hatayı veriyor...hatayı anladım ama nasıl çözeceğimi bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim..
Saygılar...
INTERBASE dbdeki hata? -violation of FOREIGN KEY constraint-
- ömer faruk
- Üye
- İletişim:
Merhaba,
foreign key'le koyduğunuz kısıtlamaları aşmaya çalışıyorsunuz. Büyük ihtimal aynı koddan başka bir kayıt var, siz de tekrar kaydetmeye çalışıyorsunuz. Şöyle birşey yapın :
MUSTERIBILGILERI tablosunda
MUSTERIKODU olsun - primary key
SERVISFORMU tablosunda
KOD - primary key
MUSTERIKODU -> bu alanla bağlayın.
Kolay gelsin.
foreign key'le koyduğunuz kısıtlamaları aşmaya çalışıyorsunuz. Büyük ihtimal aynı koddan başka bir kayıt var, siz de tekrar kaydetmeye çalışıyorsunuz. Şöyle birşey yapın :
MUSTERIBILGILERI tablosunda
MUSTERIKODU olsun - primary key
SERVISFORMU tablosunda
KOD - primary key
MUSTERIKODU -> bu alanla bağlayın.
Kolay gelsin.
ilişkinin yönünte'de bir sorun varsa benzer bir durum ortaya çıkabilir. Yani MUSTERI tablosundaki MUSTERIKODU alanıni SERVISFORMU tablosuna bir foreing Key olarak gondermiş olmasnız gerekiyor. Eger tersi olursa MUSTERI tablosuna girdiginiz kayıttaki atamak istediginiz MUSTERIKODU'nu SERVISFORMU'nda arayacak ve bulamadığı için hata verecektir.
Yon dogru oldugunda ise SERVISFORMU'na bilgi girerken girmeye calisilan MUSTERIKODU'nun MUSTERI tablosunda olup olmadığı kontrol edilecektir.
Kolay gelsin..
Yon dogru oldugunda ise SERVISFORMU'na bilgi girerken girmeye calisilan MUSTERIKODU'nun MUSTERI tablosunda olup olmadığı kontrol edilecektir.
Kolay gelsin..