cxgrid ?

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
unforgiven
Üye

cxgrid ?

Mesaj gönderen unforgiven »

cxGrid1DBTableView3DBColumn1
cxGrid1DBTableView3DBColumn2
cxGrid1DBTableView3DBColumn3 seklinde 3 tane column olusturdum ve herbirinin properties ini lookupcombobox yaptım.listsource si ise baska bir tableden bagladım herbirinin ayrı ayrı fieldlara baglı fakat , ben ornegin "cxGrid1DBTableView3DBColumn1" bir secim yaptıgımda "cxGrid1DBTableView3DBColumn2" listsource indeki aynı kaydı yani "cxGrid1DBTableView3DBColumn1" secilen sıranın mesela 3 cu "cxGrid1DBTableView3DBColumn2" da da 3 cu sıradakı degerın "cxGrid1DBTableView3DBColumn2.text " gecmesini saglayamadım.derdimi anlatabildimmi bilmiyorum. Bu konuda fikri bilgisi olan varsa yardım bekliyorum. yardımınız için simdiden tesekur ederım...
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

İlgili alanın OnChange eventinde asagidaki gibi bir atama yapabileceginiz gib....

Kod: Tümünü seç

if Table1.State in [dsEdit, dsInsert] then
   begin
     Table1Field2.AsInteger:=Table1Field1.AsInteger;
     Table1Field3.AsInteger:=Table1Field1.AsInteger;
   end;
İlgili Combobox'in eger varsa OncLoseUp eventinde de benzer bir atama yapabilirsiniz....
unforgiven
Üye

Mesaj gönderen unforgiven »

biliyorum bu sekilde olması gerekıypr ama cx gridde bunu yapamadım isi direk ytale lerle yapıyorum yanı tablenın ılgılı alanının onchange olayında yaptığım halde cxgridde bunu goremıyorum master-details bır cxgrid im var eğer tek olursa gorebılıyorum.
Kullanıcı avatarı
fahrettin
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen fahrettin »

Sonucta bu atamalar sorunsuz olarak yapılabilyorsa gridin bu alanları gosterememesi bir refresh sorunu olabilir. Post işleminden sonra hem Dataset'in hemde gridi Resfresh etmek sorunu çözebilir belki....
kuranokurum
Üye

Mesaj gönderen kuranokurum »

İlgili fieldın Onchange eventına yazarsan cxGrid de problem verir. O yüzden ilgili fieldın OnValidate eventını kullan böylece işini halletmiş olursun ;)

Abdullah