cxGrid de master/detail

Delphi'de kod yazma ile ilgili sorularınızı bu foruma yazabilirsiniz.
kuranokurum
Üye

cxGrid de master/detail

Mesaj gönderen kuranokurum »

Selam abiler Quandum Gridin 4. versiyonunu kullanıyorum. cxGrid 4 te master/detail normal bir şekilde tanımlanabiliyormuş ama benim anlamadığım bazı değerler var. Mesela master/detail tanımlarken DataController altında DetailKeyFieldNames, MasterKeyFieldNames ve KeyFieldNames diye alanlar var. Nedir bunlar? Çünkü ben kayıt girdiğim halde sadece bir tane kayıt gözüküyor ve tahminim bunları yanlış tanımladığım için böyle oluyor. Bana bu üç kavramı ve bir de bilen varsa Master/Detail i anlata bilir misiniz?

Selamlar
Abdullah
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

Merhaba,

yardımında çok detaylı olarak anlatılıyor zaten. Task Based Help kısmından Master-Detail bölümünü okuyun.

Kolay gelsin.
unforgiven
Üye

Mesaj gönderen unforgiven »

master / details yaparken cxgrid i table lerindeki master source bolumlerındeki değerleri kaldır. yani seconder tablenın mastersource ='',
masterfields='' , indexname ='' olacak ben master details tabloları bu sekılde baglıyordum fakat cxgrid de kullana bilmen için tablelerın bu bolumlerını kaldır.

details olan (cxGrid1DBTableView2 gibi) cxgrid de = datacontroller /Detailkeyfieldnames bolumune (details tablonun seconder index tanımlı field ını sec .
KeyFilednames bolumune ise details olan table nın index tanımlı fieldını ve yine masterkeyfieldnames bolumunede master olan table nın index tanımlı fieldını sec . umarım faydalı olmustur.
kuranokurum
Üye

Mesaj gönderen kuranokurum »

Sevgili unforgiven abi açıkçası dediklerinden bişi anlamadım. Bana bir örnek yollayabilirmisin? Quantumun kendi örnekleri çok karışık geldi. Admin arkadaş oku demiş ama benim ingilizcem yok :( Eğer yollamak istersen kuranokurum@yahoo.com
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Merhaba,

hocam mail vermek yerine paylaşımlarımızı forumdan yaparsak diğer arkadaşlarda faydalanır :wink:

Kolay gelsin.
unforgiven
Üye

Mesaj gönderen unforgiven »

aceba dosya gonderbilirmiyiz veya nasıl olacak
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

unforgiven yazdı:aceba dosya gonderbilirmiyiz veya nasıl olacak
Merhaba,

foruma dosya gönderilemiyor. Ancak kod çok büyük değilse copy-paste ile buraya aktarabilirsiniz, herkes faydalanır. ama büyükse direk arkadaşın mailine atmak en iyisi.

Teşekkürler.