dbgrid içerisinde seçilen hücre içeriklerini kopyalama

Yapmak istediğiniz işle ilgili doğru bileşeni bulmak için burayı kullanabilirsiniz. Sadece bulmak için, diğer sorular Programlama forumuna lütfen.
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Kilitli
AliRiza
Üye
İletişim:

dbgrid içerisinde seçilen hücre içeriklerini kopyalama

Mesaj gönderen AliRiza »

Arkadaşlar dbgrid içerisinde seçilen hücre içeriklerini nasıl kopyalatabilirim.Yani aralıklı olarak veya toplu birden fazla kayıt seçmek için dbgrid'in options'ında dgmultiselect özelliğini true yapıp aşağıdaki kodu ekleyerek toplu olarak kayıt silme işini yapıyorum.
Benim yapmak istediğim dbgrid'de toplu olarak hücre seçmek ve seçilen hücre içeriğini kopyalatıp yapıştırmak.
Projede excelden table'a verileri aktarırkan ilk 4' sütuna bilgiyi aktarıp diğer satırlardaki 5,6,7 vs sütunlara kopyala yapıştır ile bilgi eklemem mümkünmü.
Yani excelde olduğu gibi kişi 1 satır 5.sutunu seçip yön tuşları ile 5 satır 5.sütuna kadar seçim yapsın istiyorum.Daha sonra dbgrid'de istediği hücreden kopyala desin.Daha sonra yapıştır dediğinde seçilen hücredeki bilgiler o sütuna yapıştırılsın.bunu yapmamk mümkünmü..

Kod: Tümünü seç

procedure TForm1.silClick(Sender: TObject);

var
  i: Integer;
  sum : Single;
begin
  if DBGrid1.SelectedRows.Count > 0 then
  begin
    sum := 0;
    with DBGrid1.DataSource.DataSet do
    begin
      for i := 0 to DBGrid1.SelectedRows.Count-1 do
      begin
        GotoBookmark(Pointer(DBGrid1.SelectedRows.Items[i]));
        adotable1.Delete;

end;
    end;

end
end;
Bilginin efendisi olmak için çalışmanın uşağı olmak şarttır...
BALZAC
Bana bir harf öğretenin kulu kölesi olurum..
HZ.ALİ
Kullanıcı avatarı
mussimsek
Admin
İletişim:

Mesaj gönderen mussimsek »

hocam ısrarla yanlış foruma atıyorsun...

Lütfen bir 5 dakikanı ayırarak forum kurallarını oku ve hangi forumlar var, hangi mesaj nereye atılıyor bir incele.

Sana özel mesaj gönderdim ama okumadın sanırım.

Kolay gelsin.
Kilitli