merhaba..
benim yapmak istedigim program bir sipariş programı , bu programda müşteri telefon ile aradığında teelfon numarası ilgili dbedit e geliyor ve database içerisinde bu tlf numarasına ait kayıt varmı kontrol ediliyor. eğer kayıt yok ise karşımıza yeni kayıt ekranı geliyor daha telefonu açmadan. ama eğer kayıt var ise , müşterinin adres vs. bilgilerini kaydetmemiz için pencere açılıcak karşımıza.
işte ben böyle bir proje hazırlıycam. buna benzer program yazan var ise ve bana yardımcı olursa sewinirim.
ayrıca bu konu hakkında mustafa abi ile görüşmüştüm. ve bana böyle bir component in oldugunu ve turbo power in ücretsiz bir componenti oldugunu söylemişti. ama o gün için ismini söylemesine ragmen şuan o component in ismini hatırlamıyorum. bu component in ismini bana söylerseniz ve nasıl kullanacagım hakkında birazcıkda olsa yardımcı olursanız sewinirim. şimdiden kolay gelsin.
turbo power
Forum kuralları
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Forum kurallarını okuyup, uyunuz!
Re: turbo power
Anladığım kadarıyla Delphi'de yenisin.
Hemen program yazmaya başlamadan önce , tüm componentlerin özelliklerini anlayabileceğin , ve bu componentlerin özelliklerinde değişiklikler yaptığında meydana gelen olayları anlayabileceğin küçük denemeler yapmanı öneririm.
Daha tam öğrenmeden Delphide program yazmaya girişirsen , korkarım , programcılık hayatın başlamadan biter.
Hoşçakal
Hemen program yazmaya başlamadan önce , tüm componentlerin özelliklerini anlayabileceğin , ve bu componentlerin özelliklerinde değişiklikler yaptığında meydana gelen olayları anlayabileceğin küçük denemeler yapmanı öneririm.
Daha tam öğrenmeden Delphide program yazmaya girişirsen , korkarım , programcılık hayatın başlamadan biter.
Hoşçakal
tanerileri yazdığın mesaj hiç hoş değil
yazdığın mesaj şık değil . yakışmıyor. bir daha böyle mesajlar yazma 

Arkadaşlar! lütfen birbirimize biraz daha ölçülü davranalım! Taner İLERİ'yi bimeks in listesinden biliyoruz. Bilgilerini bizlerle burada da paylaşarak foruma katkısı olacağını umit ediyorum. Belki biraz boş bulunması sebebiyle böyle bir cevap vermiş diye düşünüyorum.
Doğal olarak burada çok profesyonel delphi programcısı dostları olduğu gibi basit sorularla yeni yeni başlıyanlar yada hiç ilgilenmediği bir konu için düşük seviyede gelebilecek sorularla karşılaşmak mümkündür. Her soruya muhatabı kırmadan, gücendirmeden vakti-zamanı olan biri muhakkak bir cevap veren olacaktır.
Birbirimize karşı biraz daha anlayış ve höşgörü lütfen!
Doğal olarak burada çok profesyonel delphi programcısı dostları olduğu gibi basit sorularla yeni yeni başlıyanlar yada hiç ilgilenmediği bir konu için düşük seviyede gelebilecek sorularla karşılaşmak mümkündür. Her soruya muhatabı kırmadan, gücendirmeden vakti-zamanı olan biri muhakkak bir cevap veren olacaktır.
Birbirimize karşı biraz daha anlayış ve höşgörü lütfen!
AdModem1 Hakkında !
AdModem1ModemCallerID bunu olayı nasıl kullanıp delphi içerisine taşıyacagım bilen varmı ?
Belki Sorum pek açık degil ama yukarıda nasıl bir program yazacagımı açıklamıştım programı bitirdim veri tabanı kısmını sadece "AdModem1ModemCallerID" bunu nasıl kullanacagımı bilmiyorum. yardımcı olursanız sewinirim.
mesela ; Table1.Locate('tlf',Admodem1.AdModem1ModemCallerID,[]);
şeklinde nasıl arayan numarıyi veri tabanında eğer var ise oraya odaklıya bilirim.
bunun kullanım şekli nedir ?
Ayrıca Arkadaşlar Dilerseniz Eleştirilerinizi Benim Üzerimde Yapacaksanız Forumu Meşgul Etmeden Buyrun Gelin : icq : 649849 , Mail. husnu@kartalbilgisayar.com ,,,
yardımlarınızı bekliyorummm.
Belki Sorum pek açık degil ama yukarıda nasıl bir program yazacagımı açıklamıştım programı bitirdim veri tabanı kısmını sadece "AdModem1ModemCallerID" bunu nasıl kullanacagımı bilmiyorum. yardımcı olursanız sewinirim.
mesela ; Table1.Locate('tlf',Admodem1.AdModem1ModemCallerID,[]);
şeklinde nasıl arayan numarıyi veri tabanında eğer var ise oraya odaklıya bilirim.
bunun kullanım şekli nedir ?
Ayrıca Arkadaşlar Dilerseniz Eleştirilerinizi Benim Üzerimde Yapacaksanız Forumu Meşgul Etmeden Buyrun Gelin : icq : 649849 , Mail. husnu@kartalbilgisayar.com ,,,
yardımlarınızı bekliyorummm.