Local Makinede çalışıyor Remote Serverde çalışmıyor

Delphi .net ve .net ile ilgili konuları buraya yazabilirsiniz.
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Local Makinede çalışıyor Remote Serverde çalışmıyor

Mesaj gönderen ademiz »

Arkadaşlar Merhabalar

Delphi 2005 ile Sigortacılara özgü bir program yazdım.

Aynı projeyi .net üzerinden delphi 2005 ile yazarak internette kullanıma açmak istedim.Fakat Local makinemde çalışan program sayfaları ne yaptıysak uzak Server de bir türlü çalıştıramadık.

HATA mesajına bu linkten bakabilirseniz.
http://www.mxactive.net/hur/OdemeTablosu.aspx

Normalde programı delphi 2005 ile Run ettiğim zaman /bin klasörü altında
Borland.Data.Web.dll
Borland.Data.Web.xml

dosyalarını oluşturup program normal açılıyor.Fakat aynı bin klasörünü uzak server'a diğer dosyalarla gönderince yukarda linkteki hata sayfasını veriyor.Ben bu sefer hata mesajında belirttiği
Borland.Data.Provider.dll
dosyasını /bin klasörüne gönderiyorum fakat yine olmuyor.

aslında 2005 ile web için çok güzel programlama yapılıyor fakat böyle server sorunlarına takılınca 3 gündür duman çıkıyor başımdan.

Şöyle ayrıntıları yakalama mahareti olan arkadaşlara duyrulur :D

hepinizden kibarca cevap bekliyorum...

hepinize saygılar
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda uzak sunucu problemini çözmüş bulunmaktayım.

Yinede hepinize teşekkür ederim.

Ayrıca bu gelişmeyle artık net yolunda da Borland la devam kararı aldım.Çünkü dbweb componentleriyle sanki VCL form hazırlar gibi tasarım yapıyorsunuz.Yani web'e hiç yabancı kalmıyorsunuz.

Önceleri VS.NET le çalışma yapıyordum fakat Borland'ın net'e olan bakışı; senelerdir üstünlüğünü kanıtladığı VCL componentleri gibi dbweb componentleriyle web projeleri hazırlamak çok daha kolay.

burdan NetZero ya duyrulur :D
Kullanıcı avatarı
NetZero
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen NetZero »

S.a.

Ademiz ustadim borland in eksiklerini saymak yerine mobile olayini hatirlatmayi yeterli goruyorum..

Sonucta wireless ; yazilimin gidecegi son nokta.Eger .NET soz konusu ise borland la ugrasmak inanin su asamada gereksiz.Bence bir an once VS ile hasir nesir olmali ve c# la voleyi vurmak gerek..

Eger web component leri hosuna gittiyse ustad o dll i alirsin ve projene eklersin..:D

ben ole yapiyorum..dbwebnavigate olayini mesela..

Kolay gelsin..

Sevgi - Saygi - c# .

@NetZero
c#

:alsana: :boks:
Arifceylan28
Üye

Mesaj gönderen Arifceylan28 »

Hocam sorunu nasıl çözdünüz.Uzun mu?
Biz de arkadaşlarla bu aralar delphi .neti inceliyoruz ve asp.net sayfası olarak kaydetip siteye attığımızda webconfig ayarları vs. veriyor.
Eğer nasıl çözdüğünüzü anlatırsanız seviniriz.
Saygılar
Kullanıcı avatarı
ademiz
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen ademiz »

Uzun uğraşlar sonucunda dll dosyalarının tamamını uzak sunucuya gönderdim ve çalıştı.Ama bunun pek sağlıklı bir yol olmadığını bildiğim için Access bağlantısının hangi dll leri kullandığını tespit etmek için sayfa çalışmayacağı ana kadar dll leri silmeye başladım.Taki aşağıda ki dll ler kalana kadar.Yani sonuçta işi çözdüm bu dll ler olmadan uzak sunucuda Access veritabanı çalışmıyor.

bdpmsa20.dll
Borland.Data.Common.dll
Borland.Data.Msacc.dll
Borland.Data.Provider.dll
Borland.Data.Web.dll

haa bu arada Net çi Zero kardeşim ben takılıyorum bakma bana tabiki VS.NET le çalışıyorum. Hiç yeni bir teknolojiyi çıkaran birilerinin kullandığı program kullanulmazmı.Bakma bizimkisi hani ilk göz ağrısı derlerya o cinsten.Borland dan vazgeçemiyoruz.

Hepinize kolay gelsin :D