paradoxta null problemi

Diğer veritabanları ve SQL komutlarıyla ilgli sorularınızı sorabilirsiniz. Delphi tarafındaki sorularınızı lütfen Programlama forumunda sorunuz.
guney
Üye

paradoxta null problemi

Mesaj gönderen guney »

müşterilerin borc alacak ve bakiyesini group by ile alıyorum. ve bunları freereportta print ettiriyorum. veri tabanı paradox.

sorunum şu. eğer borc yada alacak hanesinde cari hareket hiç olmamışsa o alanlarlar gridde ve freereportta boş yanı null geliyor. dolayısı ile bakiyeyi hesaplamayıp boş bırakıyor.

ben null alanlarıda 0 yapmak istiyorum. bunu sql içinde nasıl yapabilirim. yada freereportta.

birde sydbdataedit kullanıyorum. tarihi formatlı yazmak için. ama dolu olan alanı boş göteremiyorum. paradoxta date olan alanları nasıl null yada ' ' yaparız? ben denedim yapamadım.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

Fastreport ta if kullanarak 0 gelmesi gereken alanara kontrol koyabilirsin. Yani bu kısımlara şart koyulabilir. Ama aynı şart yapısını SQL de kurmak daha sağlıklı olur. rapor almak için kullandığın sql cümlesini de yaz. Yada hiç yazmadan veritabanı bölümünde when, if gibi kullanımları aratarak örnekleri incele
guney
Üye

Mesaj gönderen guney »

null getiren kod burda. tabii paradoxta.

qry_toplam.Close;
qry_toplam.SQL.text:='';

qry_toplam.SQL.text:='select cariunvan AS ACIKLAMA,count(*) ADET,SUM(borc) AS TOPLAM_BORC,SUM(ALACAK) AS TOPLAM_ALACAK,SUM(borc)-SUM(ALACAK) AS BAKIYE from cari_hareket where 1=1 '+ LsSQL+ ' group by cariunvan' ;

qry_toplam.Open;

sonucu önce gride sonra istenirse freereportta gönderiyorum. tabii null olanlar boş geliyor. ben boş değil 0 gelmesini istiyorum.

freereportta "if" nasıl kullanacağıma dair örnek kod iyi olur. cünkü freereportu yeni kullanıyorum.

ama işi sql de cözmek daha iyi olur. birde turu date olan bir fielda nasıl null değer atarım.

qry_senetcikistarihi.value is null; yada
qry_senetcikistarihi.text:=''; işe yaramıyor paradoxta.
Kullanıcı avatarı
pentiumkivanc
Üye
İletişim:

Mesaj gönderen pentiumkivanc »

http://www.delphiturkiye.com/index.php?page=trigger.htm
SQL de if kullanımıyla ilgili güzel örnekler var incelemeni öneririm.
snofru
Üye
İletişim:

Re: paradoxta null problemi

Mesaj gönderen snofru »

guney yazdı:veri tabanı paradox.
Cari haraket tablona gerekli bilgileri Cari Kart girilirldikten sonra insert et (ki birnevi trigger mantığı) ve parasal alanmarı <nıll> değil <0> ata...

Exam:
Cari Kart girildi ve dataset in AfterPort olayına falam bi Query ile;

Kod: Tümünü seç

INSERT INTO CARI_HARAKET(KOD, GIREN, CIKAN) 
    VALUES(:KOD, 0, 0)
Sevgiler...

Taner DOĞAN