Jedi Vcl component Kurulum Yardımı
Forum kuralları
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Bu forum sadece yapacağınız işle alakalı doğru bileşeni bulmak içindir. Şöyle bir şey yapmam lazım, hangi bileşeni kullanıyım diyorsanız, doğru yerdesiniz.
Jedi Vcl component Kurulum Yardımı
Arkadaşlar Delphi 7'de jedi'yi kurmayı başaran arkadaşlar varsa lütfen yardım etsin ne yaptımsa nafile. Bende jedi 2 ve jedi 3 beta 2 versiyonları var Delphi 6'da jedi çalışıyor ama delphi 7'de kuramadım...
Kolay Gelsin
Kolay Gelsin
Bilgi Paylaşıldıkça Çoğalır
S.A.
Daha yakın kurdum nasıldı o... hmm... bi tane .bat dosya var çalıştırıyosun ve install programını bulild ediyor. Sonra install arayüzü açılıyo ve o yönetiyo olayı... Sadece Delphi kapalı olcak o kadar... Alttta tablarda zaten sistemdeki delphiler belli oluyor.
sf.net ten son sürümü indirin Jedi 2 final sanırım..
Daha yakın kurdum nasıldı o... hmm... bi tane .bat dosya var çalıştırıyosun ve install programını bulild ediyor. Sonra install arayüzü açılıyo ve o yönetiyo olayı... Sadece Delphi kapalı olcak o kadar... Alttta tablarda zaten sistemdeki delphiler belli oluyor.
sf.net ten son sürümü indirin Jedi 2 final sanırım..
Şimdi delphi 6 sürümünde jedi2 fullInstall paketi kurulu ve düzgün çalış vaziyette jedi klasörünün içinde install diye bi dosya var bunu açıp delphi 6 için kurduğumda sorun yok ama bildiğiniz gibi 2 kurulum seçeneğiniz var biri delphi 6 diğeride delphi 7 olarak tablardan delphi 6'yı iptal ediyorum delphi 7 kalıyor ve install dediğim de şu hatayı veriyo :
"Installation of D:\DELPHI\JCL+JVCLFullInsatall\JCL\packages\DJCL70.dpk failed. Try running
the installer again. If it still dosesn't work, try doing a manual install from delphi."
delphi 7 ile manual kurmaya çalıştım ama olmadı...
Readme dosyasıda şu şekilde :
JEDI JCL/JVCL Installation
Supported development tools versions:
- Delphi 4 Update Pack #3 (JCL Only)
- Delphi 5 Update Pack #1
- Delphi 6 Update Pack #2 (including Personal Edition)
- Delphi 7
Please make sure you have installed latest update packs. You can download them
from Borland Support web page: http://www.borland.com/devsupport/delphi/
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IMPORTANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
! If you have installed any previous version of the JCL/JVCL you have to delete them. !
! It is also necessary to remove all installed JCL/JVCL packages from the IDE. !
! Do not mix files or compiled packages from older versions of the JCL with !
! current version. !
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JEDI INSTALLER
==============
Helps you to integrate JCL/JVCL with Delphi IDE. Currently it assists with:
- Compiling and installing design-time packages to the IDE
- Adding sample JCL Debug extension dialogs to Object Repository
- Adding JCL and JVCL \Source path to Library Path in Environment Options
- Integrating JCL/JVCL help file to the IDE.
To start Installation click on:
Install.bat
file in the JEDI root folder.
NOTE:
======
We know of one case where there was a probelm when running install.bat:
Undeclared identifier: "TObjectList"
Unable to compile file: snmp.pas
The solution was to move the D7/D7.Net paths to the end of Environement Vars.
To do so, on NT/XP right-click My Computer,Properties,Advanced, Environment Variables, Find the PATH variable in the System variables list, click the Edit button and change the value (move D7 paths to the end).
İngilizcem de iyi olmadığı için bi anlam çıkaramadım.
Kolay gelsin...
"Installation of D:\DELPHI\JCL+JVCLFullInsatall\JCL\packages\DJCL70.dpk failed. Try running
the installer again. If it still dosesn't work, try doing a manual install from delphi."
delphi 7 ile manual kurmaya çalıştım ama olmadı...
Readme dosyasıda şu şekilde :
JEDI JCL/JVCL Installation
Supported development tools versions:
- Delphi 4 Update Pack #3 (JCL Only)
- Delphi 5 Update Pack #1
- Delphi 6 Update Pack #2 (including Personal Edition)
- Delphi 7
Please make sure you have installed latest update packs. You can download them
from Borland Support web page: http://www.borland.com/devsupport/delphi/
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IMPORTANT !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
! If you have installed any previous version of the JCL/JVCL you have to delete them. !
! It is also necessary to remove all installed JCL/JVCL packages from the IDE. !
! Do not mix files or compiled packages from older versions of the JCL with !
! current version. !
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
JEDI INSTALLER
==============
Helps you to integrate JCL/JVCL with Delphi IDE. Currently it assists with:
- Compiling and installing design-time packages to the IDE
- Adding sample JCL Debug extension dialogs to Object Repository
- Adding JCL and JVCL \Source path to Library Path in Environment Options
- Integrating JCL/JVCL help file to the IDE.
To start Installation click on:
Install.bat
file in the JEDI root folder.
NOTE:
======
We know of one case where there was a probelm when running install.bat:
Undeclared identifier: "TObjectList"
Unable to compile file: snmp.pas
The solution was to move the D7/D7.Net paths to the end of Environement Vars.
To do so, on NT/XP right-click My Computer,Properties,Advanced, Environment Variables, Find the PATH variable in the System variables list, click the Edit button and change the value (move D7 paths to the end).
İngilizcem de iyi olmadığı için bi anlam çıkaramadım.
Kolay gelsin...
kusura bakmayın hatırlatma gibi oldu biraz ama valla şu dephi 7'de kurabilsem çok iyi olacaktı...
Yeni beta sürümü (JVCL300BETA2JCL192-Build1666Complete) delphi 7 için install ederken şu hatayı veriyo
'Installation of common library debug units for delphi 7 failed, see jedi installer.log for details' diye
installer.log :
Installation started 21.01.2005 18:25:05
Delphi 6 Build 6.0.6.163 ===============================================================================================
Delphi 7 Build 7.0.4.453 ===============================================================================================
Making common library debug units for Delphi 7
Compiling .dcu files...
ne diyor anlamadım gitti.
Kolay gelsin...
Yeni beta sürümü (JVCL300BETA2JCL192-Build1666Complete) delphi 7 için install ederken şu hatayı veriyo
'Installation of common library debug units for delphi 7 failed, see jedi installer.log for details' diye
installer.log :
Installation started 21.01.2005 18:25:05
Delphi 6 Build 6.0.6.163 ===============================================================================================
Delphi 7 Build 7.0.4.453 ===============================================================================================
Making common library debug units for Delphi 7
Compiling .dcu files...
ne diyor anlamadım gitti.

Kolay gelsin...
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
Merhaba, formumu transparan yapmıştım. 98 de transparan olmadığı için Jedi önerdiler. JVCL 3.00 indirdim. içinde install.bat vardı çalıştırdım. bişeyler yaptı. sonra bir install programı açıldı, JCL directory (CVS) diye bişeyler sordu. Bu kısmı geçebilen varmı? buraya ne yazacam? readme.htm de bulamadım yada gözümden kaçtı?? ayrıca D6 klasörüne girip paketleri elle install edeyim dedim hata üstüne hata , hata üstüne hata
Bende Delphi 6 Enterprise ile jedi bileşenlerini kullanıyorum nasıl kurduğumu anlatmaya çalışayım :
Eğer sisteminizde daha eski jedi-vcl kurulu ise bunları tamamen silin kayıt defterinden bile sonra
http://sourceforge.net/project/showfile ... e_id=42327
adresinden "VCL300RC1JCL194-Build1758Complete.zip" dosyasını indirin
sonra jcl klasörü içinden install.bat dosyasını seçininiz hiç bir ayarı depiştirmeden install deyiniz.
Daha sonra Jvcl klasöründeki install.bat dosyasını çalıştırarak install düğmesine tıklatın ve kurulsun. Şahsen bu şekilde kurmuştum şuanda evde olmadığım için delphi kurulu değil yanlış hatırlamıyorsam tam olarak bu şekilde idi...
Eğer sisteminizde daha eski jedi-vcl kurulu ise bunları tamamen silin kayıt defterinden bile sonra
http://sourceforge.net/project/showfile ... e_id=42327
adresinden "VCL300RC1JCL194-Build1758Complete.zip" dosyasını indirin
sonra jcl klasörü içinden install.bat dosyasını seçininiz hiç bir ayarı depiştirmeden install deyiniz.
Daha sonra Jvcl klasöründeki install.bat dosyasını çalıştırarak install düğmesine tıklatın ve kurulsun. Şahsen bu şekilde kurmuştum şuanda evde olmadığım için delphi kurulu değil yanlış hatırlamıyorsam tam olarak bu şekilde idi...
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
- pentiumkivanc
- Üye
- İletişim:
RX 2.75 Paketinin Kurulmasi 17 Kasım 2000
Site Yöneticisi
Birkac arkadasim RX 2.75 paketinin kurumunda problem yasadigini iletti. Eger siz de bu paketi kurarken bazi problemler yasiyorsaniz adim adim takip edin.
Delphi 5 icin:
1. Eger RX Paketi'nin onceki surumu varsa bunu Delphi'den kaldiriniz. Onceki surumu kaldirmak icin Component|Install Packages komutunu verip gelen pencerede RX ile ilgili paketleri bulup Remove butonuna basiniz.
2. Rx Setup programini calistiriniz. Varsayilan olarak Delphi5/Rx icine dosyalari kopyalayacaktir.
-- ONEMLI --
Eger Delphi Proffesional ya da Standart kullaniyorsaniz ilk yapmaniz gereken Rx/Units icerisindeki {$DEFINE CDS} satirini silmek ve dosyayi kaydetmek olmalidir.
------------
3. File|Open komutu ile Rx/Units icerisindeki RXCTL5.DPK dosyasini aciniz. (Eger bu dosyayi goremiyorsaniz Ac kutusundaki dosya tipini degistiriniz!)
4. Package penceresinde compile butonuna basiniz ve Package penceresini kapatiniz.
5. Yukardaki islemleri (3) den baslayarak RXDB5.DPK, RXBDE5.DPK dosyalari icin tekrarlayiniz.
6. Windows Find'i kullanarak Delphi klasorunde uzantisi *.bpl olan dosyalari bulunuz. Bunlarin icerisinden rxbde5.bpl,rxdb5.bpl,rxctl5.bpl dosyalarini c:\windows\system klasorune tasiyiniz.
7. File|Open komutu ile DCLRX5.DPK dosyasini aciniz ve compile ediniz. Daha sonra Install butonuna basiniz. Bazi bilesenlerin install edildigini gosteren bir uyari gelecektir.
8. Yukardaki islemi (7) DCLRXDB5.DPK ve DCLRXBD5.DPK dosyalari icin tekrarlayiniz (Open, Compile,Install)
Delphi 4 icin:
1. Eger RX Paketi'nin onceki surumu varsa bunu Delphi'den kaldiriniz. Onceki surumu kaldirmak icin Component|Install Packages komutunu verip gelen pencerede RX ile ilgili paketleri bulup Remove butonuna basiniz.
2. Rx Setup programini calistiriniz. Varsayilan olarak Delphi4/Rx icine dosyalari kopyalayacaktir.
-- ONEMLI --
Eger Delphi Proffesional ya da Standart kullaniyorsaniz ilk yapmaniz gereken Rx/Units icerisindeki {$DEFINE CDS} satirini silmek ve dosyayi kaydetmek olmalidir.
------------
3. File|Open komutu ile Rx/Units icerisindeki RXCTL4.DPK dosyasini aciniz. (Eger bu dosyayi goremiyorsaniz Ac kutusundaki dosya tipini degistiriniz!)
4. Package penceresinde compile butonuna basiniz ve Package penceresini kapatiniz.
5. Yukardaki islemleri (3) den baslayarak RXDB4.DPK dosyasi icin tekrarlayiniz.
6. Windows Find'i kullanarak Delphi klasorunde uzantisi *.bpl olan dosyalari bulunuz. Bunlarin icerisinden rxdb4.bpl,rxctl4.bpl dosyalarini c:\windows\system klasorune tasiyiniz.
7. File|Open komutu ile DCLRX4.DPK dosyasini aciniz ve compile ediniz. Daha sonra Install butonuna basiniz. Bazi bilesenlerin install edildigini gosteren bir uyari gelecektir.
8. Yukardaki islemi (7) DCLRXDB4.DPK dosyasi icin tekrarlayiniz (Open, Compile,Install)
Bu islemlerden sonra Rx Paketi kullanima hazirdir. Calismalarinizda basarilar.